RUČAK ZA DANAS Šnicle u prelepom umaku sa paprikom i crnim lukom, sa pire krompir
Meso je toliko mekano da se raspada, a najbolje je ako ga poslužite sa pire krompirom
Sastojci:
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica italijanskih začina
- 1 kašičica bibera
- 1 kašika brašna
- 1 kašika vorčester sosa
- 1 crni luk
- 1 paprika
- 450 g bifteka
- 2 čena belog luka
- malo ruzmarina
- 500 ml goveđeg bujona
Priprema:
Sve začine pomešajte u jednoj posudi, a zatim meso nauljite, pa utrljajte začine, sa obe strane. U tiganju istopite puter, pa dodajte meso i pržite. Okrenite na drugu stranu, pa dodajte cele čenove belog luka, kao i ruzmarin. Kratko pecite sa obe strane, a povremeno prelivajte tečnošću koju je meso pustilo. U tepsiju stavite krupno sečen crni luk, papriku, pa dodajte meso, beli luk i ruzmarin koji su se pržili sa mesom. Sipajte vreli bujon i vorčester sos.Poklopite i krčkajte na niskoj temepraturi nekih 3 sata.
Možda vas zanima:
ZA ONE KOJI ZNAJU ŠTA JE DOBRO Ove polpete od krompira i sira nestat će brzinom svetlosti s tanjira
Poslužite uz sos i sezonsku salatu
STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE Kosovska filija sa kajmakom, pita sa ukusom ljubavi
Filija se može ispeći i u rerni šporeta, samo je važno postaviti tepsiju visoko, odmah ispod grejača
BOLJA NEGO IZ KAFANE Evo kako napraviti najukusniju teleću čorbu, a tajna je u pripremi mesa
Okrepiće vaš organizam, a priprema je poprilično jednostavna i brza
BAKIN SPECIJALITET DANA Čarobni kolač od dva jajeta, vaše čulo ukusa će vrištati od sreće
Kako samo dva jaja mogu napraviti čudo od kolača
OBOJITE JAJA U ZELENO Tehnika je potpuno prirodna, a dobićete brojne pohvale
Tehnika je potpuno prirodna a ispašče prelepa.
POSNA MOSKVA ŠNIT Jedna od najlepših beogradskih torti, praznična, lagana i voćna
Fenomenalna poslastica idealna za svaku svečanu trpezu.
USKRŠNJA PAMUK POGAČA Mekana kao duša, a uspeće i početnicima
Ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
SPANAĆ SA MLEVENIM MESOM Sočno jelo koje se pravi brzo i lako, a govori 5 jezika
Savršen spoj mesa i povrća raspametiće i one izbirljive.
DODAJTE OVAJ SASTOJAK U TESTO Narašće kao ludo, a kiflice će biti mekane danima
Jednostavna namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji, dodaće mekoću vašem pecivu i biće sveže danima.
Komentari (0)