SAVRŠENO JELO Predivan gulaš od pečuraka, ima i saft da se hleb umače!
Za ljubitelje šampinjona ukusan obrok.
Gulaš od pečuraka
Sastojci:
1 kg šampinjona
400 ml soka od paradajza
3 glavice crnog luka
1 kašika mlevene paprike
1 kašičica biljne mešavine začina
½ kašičice bibera
1/2 kašičice soli
Priprema:
Crni luk iseckajte na kockice, a šampinjone na listiće. Na zagrejanom ulju prodinstajte luk da omekša, pa dodajte šampinjone i dinstati dok omekšaju uz povremeno mešanje. Dodajte začine i sok od paradajza. Dinstati još 10-15 minuta uz povremeno mešanje, tečnost treba da se zgusne. Ukoliko je gulaš previše tečan, dodajte kašiku brašna i promešajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JUNEĆI PERKELT Probajte mađarski gulaš sa mekanim mesom koje se topi u ustima!
Perkelt je mađarski specijalitet koji je malo gušći od gulaša.
RUČAK IDEALAN ZA VREME POSTA Gulaš od pečuraka je najukusniji obrok
Pravićete ga i kad nije post.
RUČAK ZA ČISTU DESETKU! Gulaš od pečuraka je uvek pravi izbor
Neka vas oduševi ovaj prekrasan ukus.
ĆURETINA UPAKOVANA U SLANINU Neobičan i neverovatno ukusan rolat od mesa
Poslužite mesni rolat uz krompir ili povrće, a odličan je i sutradan.
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)