KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
Potrebno je:
- 1 kg svinjskih šnicli
- 250 g trapista
- 5 jajeta
- 4 dl ulja
- 200 g šunke sa šampinjonima
- 150 g prezli
Priprema
Šnicle istanjite tučkom. Svaku šniclu začinite pa na nju ređajte parče šunke i list kačkavalja. Šniclu uvijte kao sarmu pa je povežite čačkalicom da se ne raspadne. Zasebno umutite jaja. Šnicle umačite u umućena jaja, pa valjajte u prezle. Sa obe strane, pržite u dubokom ulju. Služite toplo. Prijatno!
Možda vas zanima:
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Sočna i slasna, pravi raj za nepca, po originalnom kafanskom receptu
Postoji puno recepata za ovaj mesni delikates, ali po originalnom receptu sadrži samo kajmak uz meso. Toliko je dobra, da najbolje odmah stavite duplu meru.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Po originalnom kafanskom receptu, prste da poližete
Ovaj delikates prvi je napravio kuvar Milovan Mića Stojanović 1956.godine. Postoji mnogo recepata ali originalni sadrži samo kajmak uz meso. Bićete oduševljeni ukusom.
NAPRAVITE KARAĐORĐEVU ŠNICLU Imamo originalni kafanski recept, tajna je u jednom sastojku koji svi zaboravljaju
1956.godine kuvar Milovan Mića Stojanović napravio je Karađorđevu šniclu. Od tada pa do danas postala je neizostavno jelo kafansko-restoranskih menija. Donosimo vam originalni recept pa čuvenu šniclu možete praviti u udobnosti sopstenog doma. Puno je predloga i menjani su sastojci više puta ali pravo jelo sadrži samo kajmak uz meso.
PASTA PRIMAVERA Idealan prolećni obrok za tople dane, za pravo zadovoljstvo
Ako ne znate šta da napravite, najbolje napravite testeninu.
IZBEGNITE BESPOTREBNE TROŠKOVE Nemojte nikako ovo da bacate u sudoperu
Ove namirnice je bolje da bacate u kantu i tako izbegnete velike troškove.
KROFNICE Brzinski desert koji se topi u ustima, a uspeće svima, najbolje stavite duplu meru
Fenomenalne i slatke, nestaće sa stola odmah.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
Komentari (0)