JEFTINA PASTA ZA DVOJE Odlično ide uz romantičnu atmosferu sa vinom i svećama

Trpeza/ V.V.

21:00

Sezonski recepti 0

Poznata kulinarska blogerka Minja Bogdanovski je dala fantastičan predlog za ručak ili večeru povodom Dana zaljubljenih. Ona je autorka Instagram profila i bloga "Minjina kuhinjica", na kojima objavljuje svoje kulinarske specijalitete - za sve ukuse i prilike.

JEFTINA PASTA ZA DVOJE Odlično ide uz romantičnu atmosferu sa vinom i svećama
Privatna arhiva/Minja Bogdanovski

Sastojci:

250 g testenine po želji

70 g slanine

½ praziluka

1 paradajz

1 čaša jogurta (180 ml)

1 jaje

Kačkavalj, susam, začin

JEFTINA PASTA ZA DVOJE Odlično ide uz romantičnu atmosferu sa vinom i svećama Privatna arhiva/Minja Bogdanovski
 

Priprema:

Slaninu isecite na kockice a praziluk na kolutove. Paradajz ubacite 15-20 sekundi u ključalu vodu, pa ga stavite u ledenu vodu minut a onda ga oljuštite i isecite na kockice. Slaninu i praziluk propržite desetak minuta, dodajte paradajz i 5 minuta pržite. Testeninu skuvajte po uputstvu sa pakovanja. Procedite je i dodajte proprženim sastojcima. Jaje i jogurt viljuškom umutite, pa sipajte preko testenine. Začinite po ukusu i promešajte. Sipajte u dve keramičke posude u obliku srca, odozgo narendajte kačkavalj I pospite malo susama. Zapecite u rerni na 200 stepeni desetak minuta, da se kačkavalj istopi.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading