IDEJA ZA RUČAK Sočna piletina s testeninom je lagani letnji obrok, a biće na stolu za pola sata
Ukusan ručak koji se brzo sprema.
Sastojci:
500 g testenine po izboru
300 g piletine po izboru
200 ml pavlake za kuvanje
200 g paradajza
1 kašičica mlevene paprike
2 čena belog luka
1 kašičica soli
Priprema:
Pileće meso istrljajte mlevenom paprikom i solju, pa ispržite na zagrejanom ulju i odvojite od kostiju. U isti tiganj stavite iseckani beli luk i dinstajte dva minuta, dodajte iseckan paradajz i pavlaku za kuvanje. Kuvajte 10 minuta. Pred kraj kuvanja stavite isprženu piletinu i krčkajte još koji minut. Skuvajte testeninu u posoljenoj vodi. Na tanjire za služenje stavite malo testenine i preko nje malo piletine sa paradajz sosom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREDLOG ZA RUČAK Najbrži recept za testeninu sa kačkavaljem koja se pravi u jednoj šerpi
Ukusno jelo koje može biti bilo koji obrok kada imate malo vremena za pripremu.
UKUSNA TESTENINA SA BLITVOM Ručak za 20 minuta koji ćete obožavati
Umesto blitve možete staviti spanać.
RUČAJTE KAO ITALIJANI Brzi špageti samo sa paradajz sosom
Jednostavan ručak,a svi ga vole.
BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
NA KOJOJ TEMPERATURI SE PEČE PITA? Da bi bila savršeno ukusna nije svejedno
Pite su mnogima omiljeni izbor za doručak ili večeru, a mogu i da se služe kao prilog uz jelo. Ipak, da bi pita bila sočna i mekana, treba da znate na kojoj temperaturi da je pečete.
Komentari (0)