Ne zna se da l je lepše boje, mirisa ili ukusa ČORBA OD PEČENIH PAPRIKA koje ne moraju da se ljušte!

alo.rs/I. V.

10:04

Sezonski recepti 0

U Srbiji se od pečenih paprika prave uglavnom tradicionalna jela, ali sad vam predlažemo da probate nešto sasvim drugačije – potaž od pečenih paprika, koji se priprema brzo i jednostavno.

Ne zna se da l je lepše boje, mirisa ili ukusa ČORBA OD PEČENIH PAPRIKA koje ne moraju da se ljušte!
Shutterstock

 

Potaž od pečenih paprika

Sastojci:

6crvenih paprika
4 čena belog luka
2 grančice celera (ili malo korena)
2 srednje šargarepe
1 l vode
1 prstohvat mlevene ljute paprike 
1 kašičica maslinovog ulja
1 glavica crnog luka
so, biber

Priprema:

Cele paprike, crni luk iseckan na tri dela i očišćen beli luk namažite uljem i stavite u rernu da se peče na temperaturi 180 stepeni. Naseckani celer i šargarepu kuvajte u litri vode oko 30 minuta. Kada se paprike ispeku i postanu mekane (oko 20 minuta), izvadite ih iz rerne, ohladite i očistite od semenki. Nije potrebno ljuštiti paprike ukoliko nisu potamnele. Paprike, crni i beli luk usitnite štapnim mikserom. Dodajte kuvanu šargarepu i celer i njih izblendirajte. Dodajte vodu u kojoj se kuvalo povrće, maslinovo ulje i ljutu papričicu. Blendirajte da postane kremasto. Pustite da provri i servirajte s malo jogurta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading