Ne zna se da l je lepše boje, mirisa ili ukusa ČORBA OD PEČENIH PAPRIKA koje ne moraju da se ljušte!
U Srbiji se od pečenih paprika prave uglavnom tradicionalna jela, ali sad vam predlažemo da probate nešto sasvim drugačije – potaž od pečenih paprika, koji se priprema brzo i jednostavno.
Potaž od pečenih paprika
Sastojci:
6crvenih paprika
4 čena belog luka
2 grančice celera (ili malo korena)
2 srednje šargarepe
1 l vode
1 prstohvat mlevene ljute paprike
1 kašičica maslinovog ulja
1 glavica crnog luka
so, biber
Priprema:
Cele paprike, crni luk iseckan na tri dela i očišćen beli luk namažite uljem i stavite u rernu da se peče na temperaturi 180 stepeni. Naseckani celer i šargarepu kuvajte u litri vode oko 30 minuta. Kada se paprike ispeku i postanu mekane (oko 20 minuta), izvadite ih iz rerne, ohladite i očistite od semenki. Nije potrebno ljuštiti paprike ukoliko nisu potamnele. Paprike, crni i beli luk usitnite štapnim mikserom. Dodajte kuvanu šargarepu i celer i njih izblendirajte. Dodajte vodu u kojoj se kuvalo povrće, maslinovo ulje i ljutu papričicu. Blendirajte da postane kremasto. Pustite da provri i servirajte s malo jogurta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Jednostavna za pripremu a jeftina ČORBA od CVEKLE, JABUKE I ĐUMBIRA
Cvekla - tako zdrava, uvik dostupna i cenovnom prihvatljiva. Šteta što nije više zastupljena u našim kuhinjama pa vam predlažemo recept za ovu sjajnu čorbicu.
Dosadile su vam klasične čorbe i voleli biste da probate nešto novo? Probajte ovu s kukuruzom i nećete se pokajati
Probajte nešto novo a preiukusno - čorbica od povrća s kukuruzom očarava svojim slatko-slanim ukusom. Još ako dodate papričicu, ukus će biti neviđeno dobar.
Vaš SABORAC U BORBI PROTIV VIRUSA Ukusna čorba od karfiola i pečuraka
Odličan je izvor vitamina, niskokalorična je i obiluje antioksidansima.
Danas se slavi međunardoni DAN ČEDAR SIRA pa ga proslavite uz ukusnu toplu čorbicu s brokolijem i čedar sirom
Danas je Nacionalni dan čedar sira koji se slavi svakog 13. februara. Ono što čedar čini tako popularnim sirom jeste to što se može koristiti za pravljenje tako ukusnih jela kao što su mekendčiz, topli sendvići, gratinirani krompir te čizburgeri, a odlično ide i na picu jer se rasteže.
NEODOLJIVA JESENJA SALATA Sa sirom i jajima, nema kremastije, a pravi se nikad lakše
Služite je samostalno ili dodajte kao prilog, svaki zalogaj je raj za nepca.
NJOKE SA PARMEZANOM I PESTO SOSOM Posno jelo na italijanski način koje budi sva čula
Sočne njoke u slasnom spoju sa pestom i veganskim parmezanom, ovakve do sada niste jeli.
DOMAĆI HLEB Umesto mešenja treba samo varjača, a biće svež i nekoliko dana
Zamirisaće cela kuća, najbolje ga služite vrućeg uz prilog po želji.
TRIK KOJI ČISTI RERNU BEZ STRUGANJA I RIBANJA Nikad lakše, a nije u pitanju soda bikarbona
Očistite rernu od tvrdokornih masnoća, na jednostavan i lak način.
JUNEĆI GULAŠ RAJ ZA NEPCA Fenomenalan ručak u sočnom spoju mesa sa povrćem, za prave gurmane
Sočan i slasan, sipaćete tanjir više.
Komentari (0)