Vaš SABORAC U BORBI PROTIV VIRUSA Ukusna čorba od karfiola i pečuraka
Odličan je izvor vitamina, niskokalorična je i obiluje antioksidansima.
Čorba od povrća
SASTOJCI:
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 mala glavica karfiola
2 šake pečuraka
2 grančice timijana
4-5 kriški starog hleba
1 kašičica senfa
1 šaka rendanog aromatičnijeg sira po želji
1 kašika putera
ulje
so, biber
PRIPREMA:
Zagrejte puter i kašičicu ulja u dubokom tiganju. U to dodajte sitno seckani crni luk, ostavite da požuti, pa dodajte izgnječeni beli luk. Dodati očišćeni karfiol, dinstati 2-3 minuta, pa dodati očišćene pečurke. Dinstajte dva minuta, pa dodajte timijan, so i biber. Dodajte dovoljno bujona ili vode da prekrije sastojke i kuvajte dok sve ne omekša. Za to vreme stari hleb iseći na kockice. U većoj činiji pomešajte 2-3 kašike maslinovog ulja, jednu kašičicu senfa i rendani sir po želji. Ubacite kockice hleba i sve dobro promešajte. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200 stepeni oko 10 minuta. Kada je povrće omekšalo, miksajte ga štapnim mikserom dok ne dobijete kremastu supu. Poslužite ga uz pečeni hleb.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Teši dušu, greje telo BELA ČORBA koja se pravi od osnovnih namirnica koje svi imate u kući
Ovo je izrazito zimsko jelo i pravi se od osnovnih namirnica. Izuzetno je krepka čorbica i preporučuje se deci kao glavni obrok.
Ne zna se da l je lepše boje, mirisa ili ukusa ČORBA OD PEČENIH PAPRIKA koje ne moraju da se ljušte!
U Srbiji se od pečenih paprika prave uglavnom tradicionalna jela, ali sad vam predlažemo da probate nešto sasvim drugačije – potaž od pečenih paprika, koji se priprema brzo i jednostavno.
Recept naših prabaka sačuvan od zaborava STARINSKA ČORBA OD KROMPIRA od dušu nas dira
Na ovo, jelu na kašiku su odrasle generacije i s radođću mu se priklanjaju nove.
STARINSKA ČORBA od mesa i krompira STO JEZIKA GOVORI (VIDEO)
Garantujemo vam da ne postoji osoba koja će moći da odoli ovoj fantastičnoj čorbi.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
Komentari (0)