Vaš SABORAC U BORBI PROTIV VIRUSA Ukusna čorba od karfiola i pečuraka

alo.rs/I. V.

22:00

Sezonski recepti 0

Odličan je izvor vitamina, niskokalorična je i obiluje antioksidansima.

Vaš SABORAC U BORBI PROTIV VIRUSA Ukusna čorba od karfiola i pečuraka
Shutterstock

 

Čorba od povrća

SASTOJCI:

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

1 mala glavica karfiola

2 šake pečuraka

2 grančice timijana

4-5 kriški starog hleba

1 kašičica senfa

1 šaka rendanog aromatičnijeg sira po želji

1 kašika putera

ulje 

so, biber

PRIPREMA:

Zagrejte puter i kašičicu ulja u dubokom tiganju. U to dodajte sitno seckani crni luk, ostavite da požuti, pa dodajte izgnječeni beli luk. Dodati očišćeni karfiol, dinstati 2-3 minuta, pa dodati očišćene pečurke. Dinstajte dva minuta, pa dodajte timijan, so i biber. Dodajte dovoljno bujona ili vode da prekrije sastojke i kuvajte dok sve ne omekša. Za to vreme stari hleb iseći na kockice. U većoj činiji pomešajte 2-3 kašike maslinovog ulja, jednu kašičicu senfa i rendani sir po želji. Ubacite kockice hleba i sve dobro promešajte. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200 stepeni oko 10 minuta. Kada je povrće omekšalo, miksajte ga štapnim mikserom dok ne dobijete kremastu supu. Poslužite ga uz pečeni hleb.
 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading