SELJAČKI LONAC Starinski ručak koji će vas okrepiti

trpeza.rs

07:12

Sezonski recepti 0

Moguće su razne kombinacije povrća, stavite šta volite i što imate u kući: papriku, grašak

SELJAČKI LONAC Starinski ručak koji će vas okrepiti
Shutterstock


Sastojci:

  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 luk
  • 1 čen belog luka
  • 5-6 krompira
  • 1 koncentrat paradajza (70g)
  • so, biber, mlevena crvena paprika 1 kafena kašika suvog peršuna
  • 4 šargarepe
  • 2 paradajza
  • 300 ml biljnog temeljca
  • 1 konzerva crvenog pasulja (255g)
  • ulje 1/2 kašičice šećera


Priprema: U dubljem tiganju zagrejte ulje, propržite meso, dodajte oba seckana luka, dodajte krompir isečen na kockice i začinite solju, biberom i paprikom. Dodati koncentrat, dobro izmešati, pa zaliti gustinom, dodati šećer, iseckanu šargarepu, peršun i ostaviti da se kuva uz povremeno dolivanje po malo vode. Dodati seckani paradajz. Pred kraj kuvanja dodati opran pasulj, sve dobro izmešati i na kraju začiniti. Moguće su razne kombinacije povrća, stavite šta volite i što imate u kući: papriku, grašak itd.
 

Možda vas zanima:

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading