SELJAČKI LONAC Starinski ručak koji će vas okrepiti
Moguće su razne kombinacije povrća, stavite šta volite i što imate u kući: papriku, grašak
Sastojci:
- 300 g mlevenog mesa
- 1 luk
- 1 čen belog luka
- 5-6 krompira
- 1 koncentrat paradajza (70g)
- so, biber, mlevena crvena paprika 1 kafena kašika suvog peršuna
- 4 šargarepe
- 2 paradajza
- 300 ml biljnog temeljca
- 1 konzerva crvenog pasulja (255g)
- ulje 1/2 kašičice šećera
Priprema: U dubljem tiganju zagrejte ulje, propržite meso, dodajte oba seckana luka, dodajte krompir isečen na kockice i začinite solju, biberom i paprikom. Dodati koncentrat, dobro izmešati, pa zaliti gustinom, dodati šećer, iseckanu šargarepu, peršun i ostaviti da se kuva uz povremeno dolivanje po malo vode. Dodati seckani paradajz. Pred kraj kuvanja dodati opran pasulj, sve dobro izmešati i na kraju začiniti. Moguće su razne kombinacije povrća, stavite šta volite i što imate u kući: papriku, grašak itd.
Možda vas zanima:
Teši dušu, greje telo BELA ČORBA koja se pravi od osnovnih namirnica koje svi imate u kući
Ovo je izrazito zimsko jelo i pravi se od osnovnih namirnica. Izuzetno je krepka čorbica i preporučuje se deci kao glavni obrok.
Vaš SABORAC U BORBI PROTIV VIRUSA Ukusna čorba od karfiola i pečuraka
Odličan je izvor vitamina, niskokalorična je i obiluje antioksidansima.
Recept naših prabaka sačuvan od zaborava STARINSKA ČORBA OD KROMPIRA od dušu nas dira
Na ovo, jelu na kašiku su odrasle generacije i s radođću mu se priklanjaju nove.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
Komentari (0)