Božanstvena kremasta testenina SPREMNA ZA SAMO 15 MINUTA
Za ovu testeninu će vam biti potrebno samo 15 minuta, a onda ćete vrlo verovatno polizati i tanjir i prste.
Kremasta testenina
Sastojci:
1 mali luk
2 čena belog luka
1 tikvica srednje veličine
2 grančice timijana
3 kašike mleka
testenina
maslinovo ulje
Za posip:
4 kašika prezli
1 šaka badema
2 čena belog luka
1 kašilica nane
so i biber
Priprema:
Na maslinovom ulju prvo prodinstajte luk, pa dodajte beli luk i tikvice isečene na manje kockice. Sve dinstajte 5 minuta, pa dodajte polovinu timijana. U vrelu posoljenu vodu dodajte testeninu i povremeno dodajte kašiku ili dve vode za testeninu u tiganj sa tikvicama. Začinite tikvice solju i biberom. Pre nego što je testenina gotova, tikvice, luk i beli luk sa začinima prebacite u blender, dodajte 3 kašike mleka i blendajte da dobijete gust kremasti sos. Vratite je u šerpu i dodajte napola skuvanu testeninu i još 3-4 kašike vode u kojoj se kuvala. Sve dobro izmešati, pa po potrebi kuvati dok testenina ne bude al dente. Dodajte začine po potrebi. Za to vreme stavite malo maslinovog ulja u manju tepsiju da napravite posip. Dodajte prezle, zatim 2čena belog luka koje ste iseckali, sitno seckane bademe i nanu. Kad pusti miris, izvadite ga iz tiganja pomešajte s testeninom, dodajte posip i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Brzo a superzdravo jelo od testenine s radčem i brokolijem oduševiće i najprobirljiviju decu
Ovaj ukusna aromatična mešavina biće sjajna i sljdećeg dana kao hladna salata…
JELO OD NAMIRNICA IZ FRIŽIDERA Zapečena testenina s jogurtom je jeftina večera, a lepo ćete se najesti
Večera će biti na stolu za pola sata.
Kad je jednom probate, POSTAĆE VAM OMILJENA: pasta s raznim povrćem pravi se lako, a ostaje zauvek u sećanju
Ovo super jedenostavno jelo će da vam obezbedi sve potrebne vitamine a ujedno i da vas zasiti tako da ne morate da posežete za gricakalicama u pola noći.
Ljutkasta testenina s tunjevinom i paradajzom razmrdaće sva vaša čula
Brzinska testenina s tunom može biti pravi gušt, naročito ako se odvažite da dodate čili papričicu i malo đumbira
2 GLAVNA SAVETA ZA BEŠAMEL SOS Daće šmek svakom jelu, a dobićete brojne komplimente
Primenite ove jednostavne savete i dobićete najbolji bešamel sos.
BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Komentari (0)