ČIZBURGER TESTENINA Ima isti ukus kao onaj hamburger, svi traže dodatak!

Trpeza/ V.V.

19:37

Sezonski recepti 0

Kombinacija mesa i kačkavalja u ovoj pasti daje joj onaj poznati ukus čizburgera.

ČIZBURGER TESTENINA Ima isti ukus kao onaj hamburger, svi traže dodatak!
Shutterstock

Sastojci:

400 g testenine

500 g mlevene junetine

300 ml mleka

100 g gaude

100 g tikvica

500 ml junećeg temeljca

1 crni luk

1 kašičica čilija u prahu

1 kašičica belog luka u prahu

3 kašike soka od paradajza

Priprema:

Na dve kašike zagrejanog ulja prodinstajte iseckan crni luk i meso dok meso ne porumeni. Začinite solju i biberom po ukusu. Umešajte čili, beli luk i krčkajte još minut. Dodajte testeninu i rendane oceđene tikvice. Sipajte temeljac, mleko i paradajz. Kuvajte na srednje jakoj vatri desetak minuta, odnosno dok testenina ne postane al dente. Povremeno promešajte. Umešajte narendan kačkavalj i mešajte nekoliko minuta dok jelo ne postane kremasto.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

pogačice

CAKANINE BRZE POGAČICE NIKO NE ODBIJA Sir se topi u ustima, a nestaju sa stola odmah

15:15

13 maj, 2024

Sezonski recepti

Dragica Radosavljević, poznata pod umetničkim imenom Cakana, već godinama je deo srpske umetničke i muzičke scene, a svojim raskošnim glasom postavila je standarde mnogim novim mladim pevačima. Srpska pevačica narodne, izvorne i folk muzike vodi računa o ishrani, a na račun zavidne linije dobija brojne komplimente, pa je teško poverovati da ima troje unučadi i odraslu ćerku Mariju. Pre nekoliko godina podelila je ovaj recept za preukusne pogačice sa sirom, koje se jednostavno pripremaju, a nestaće sa stola čim se postave.

Komentari (0)

Loading