VEČERA ZA ČISTU DESETKU Brzi pileći bataci u hrskavoj aromatičnoj korici
Ovaj jednostavan recept za pečenu piletinu b će idealan za dane bez ideje ili kada vam je potreban brz i ukusan ručak...
Brzi pileći bataci u hrskavoj aromatičnoj korici
Sastojci:
10 pilećih bataka
2 šoljice prezli
4 kašike peršuna
2 kašičice slatke crvene paprike
2 kašičice belog luka u granulama
1 kašičica sušenog origana
2 kašičice soli
3 kašike senfa
200 g senfa
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Posudu u kojoj ćete peći batake premažite puterom, pa u posebnoj posudi pomešajte prezle, sitno rendani parmezan, sitno seckani peršun, origano, slatku papriku i beli luk u granulama. Posolite i pobiberite pa sve dobro promešajte. U činiji otopite puter, dodajte senf i sve dobro promešajte. Batake premazati mešavinom senfa i putera, pa ih uvaljati u mešavinu prezla. Batake poređati u posudu za pečenje. Pecite ih oko sat vremena ili dok ne poprime zlatnu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Kad probate ovaj recept, samo ćete ovako da pripremate piletinu (VIDEO)
Jednostavan recept za pileće uštipke koji svima uspevaju.
PROVERENO NAJBOLJE Pileći ražnjići u pivskoj marinadi su zvezda svakog piknika
Ovi ražnjići su kao stvoreni za ručak u prirodi, jednostanvi za pripremu a lagani da se spakuju u torbu ili ranas.
NAJUKUSNIJI PILAV Pirinač i piletina su dobitna kombinacija za ručak
Predlažemo vam jedan klasičan ručak koji ćete imati dva dana.
ODLIČAN RUČAK Pečeno pile sa ovim začinima je aromatično i veoma ukusno
Pečeno pile pripremljeno na ovaj način poslužite uz krompir ili pirinač.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)