Šarena testenina sa sosom od cvekla i feta sirom ZDRAVA I KREMASTA
Čak iako ne volite cveklu, savjetujemo vam da isprobate ovaj recept jer su šanse velike da ćete otkriti koliko je cvekla zapravo ukusa i svestrana.
Recept za testeninu sa sosom od cvekle i feta sirom
Sastojci:
500 g testenine po izboru
100 g feta sira
1 kašika limunovog soka
300 g kuvane cvekle
50 ml maslinovog ulja
2 čena belog luka
čili u prahu
so, biber
Priprema:
Testeninu skuvati prema uputstvu na pakovnju ia ocediti. Ostavite u šerpi u kojoj se kuvalo. Očistite i skuvajte cveklu ako već nije kuvana. U blender stavite kuvanu cveklu, maslinovo ulje, beli luk, čili, biber i so i sve dobro izmiksajte dok ne dobijete sos. U činiju izmrviti feta sir, dodati malo maslinovog ulja, seckani mirođija i dobro promešati. Prelijte testeninu sosom od cvekle i lagano mešajte dok se ne sjedini. Poslužite na tanjiru, pospite ljutim feta sirom i uživajte u svakom zalogaju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Brzo a superzdravo jelo od testenine s radčem i brokolijem oduševiće i najprobirljiviju decu
Ovaj ukusna aromatična mešavina biće sjajna i sljdećeg dana kao hladna salata…
JELO OD NAMIRNICA IZ FRIŽIDERA Zapečena testenina s jogurtom je jeftina večera, a lepo ćete se najesti
Večera će biti na stolu za pola sata.
Kad je jednom probate, POSTAĆE VAM OMILJENA: pasta s raznim povrćem pravi se lako, a ostaje zauvek u sećanju
Ovo super jedenostavno jelo će da vam obezbedi sve potrebne vitamine a ujedno i da vas zasiti tako da ne morate da posežete za gricakalicama u pola noći.
Ljutkasta testenina s tunjevinom i paradajzom razmrdaće sva vaša čula
Brzinska testenina s tunom može biti pravi gušt, naročito ako se odvažite da dodate čili papričicu i malo đumbira
NA KOJOJ TEMPERATURI SE PEČE PITA? Da bi bila savršeno ukusna nije svejedno
Pite su mnogima omiljeni izbor za doručak ili večeru, a mogu i da se služe kao prilog uz jelo. Ipak, da bi pita bila sočna i mekana, treba da znate na kojoj temperaturi da je pečete.
OČISTITE ŠPORET I REŠETKU I ODMASTITE POSUDE Treba vam samo ova 1 namirnica iz kuhinje
Kafa ima višenamensku primenu, pa osim kao napitak, može da se koristi za čišćenje posuđa, eliminisanje neprijatnih mirisa ili kao piling za ruke.
BAJADERA SA KIKIRIKI PUTEROM Još bolja od one klasične, a popravlja dan u trenu
Fenomenalna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
CAKANINE BRZE POGAČICE NIKO NE ODBIJA Sir se topi u ustima, a nestaju sa stola odmah
Dragica Radosavljević, poznata pod umetničkim imenom Cakana, već godinama je deo srpske umetničke i muzičke scene, a svojim raskošnim glasom postavila je standarde mnogim novim mladim pevačima. Srpska pevačica narodne, izvorne i folk muzike vodi računa o ishrani, a na račun zavidne linije dobija brojne komplimente, pa je teško poverovati da ima troje unučadi i odraslu ćerku Mariju. Pre nekoliko godina podelila je ovaj recept za preukusne pogačice sa sirom, koje se jednostavno pripremaju, a nestaće sa stola čim se postave.
AKO PRAVITE KROFNE NEMOJTE DA RADITE OVO Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama, pa krofne budu žilave ili liče na uštipke.
Komentari (0)