KAD IMATE MANJE NOVCA I VREMENA Brzinski đuveč sa kobasicom, preukusno i jeftino

trpeza.rs

09:00

Sezonski recepti 0

Zavisno kako volite, ali kako god da napravite verujte biće jako fino, što bi rekli prste ćete polizati

đuveč
Printscreen/Youtube

Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 mešavina povrća za đuveč ili sataraš ( šta god da  imate, poslužiće i šolja ovog i onog povrća koje je preostalo do pripreme nekih drugih jela )
  • 1 pakovanje kobasice u vakuumu, one što imaju da se kupe, tri ili četiri komada u jednom paketu, oko 350 gr
  • a ravna kašika suvog začina
  • 300 – 500 ml soka od paradajza, koliko imate
  • 2 čaše ili šolje pirinča
  • so, biber, peršunov list
  • 50 – 100 ml ulja 

Priprema:

Iseckati crni luk, dodati suvi začin, ulje i malo vode, pa staviti da se dinsta.

Kada voda ispari, smanjiti vatru pa propžiti luk nekoliko minuta.

Dodati zatim povrće koje ste odabrali i nalit ivode da ogrezne.

Dok povrće provri iseckati kobasicu i oprati pirinač.

Kada povrće provri dodati i kobasicu i kuvati nekih 15 minuta.

Zatim dodajemo pirinač i nalivamo paradajz sok. Ako je manje soka dodajte još jednu šolju vode.

Smanjite vatru na srednje i ostavite da provri.

Kada provri promešajte, vidite odnos vode i pirinča. Vode treba da je 3 puta više.

Na umerenoj vatri kuvajte dok višak vode ne ispari.

Neko voli djuveč da je gušći a neko redji, to regulišite pred kraj dodavanjem vode, ili bez dodavanja.

Posolite, pobiberite i dodajte peršunov list.

Još malo promešajte i kada je pirinač mekan jelo je gotovo jer je povrće, kao i kobasica već polu skuvano.

Prijatno.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading