KAD IMATE MANJE NOVCA I VREMENA Brzinski đuveč sa kobasicom, preukusno i jeftino
Zavisno kako volite, ali kako god da napravite verujte biće jako fino, što bi rekli prste ćete polizati
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 1 mešavina povrća za đuveč ili sataraš ( šta god da imate, poslužiće i šolja ovog i onog povrća koje je preostalo do pripreme nekih drugih jela )
- 1 pakovanje kobasice u vakuumu, one što imaju da se kupe, tri ili četiri komada u jednom paketu, oko 350 gr
- a ravna kašika suvog začina
- 300 – 500 ml soka od paradajza, koliko imate
- 2 čaše ili šolje pirinča
- so, biber, peršunov list
- 50 – 100 ml ulja
Priprema:
Iseckati crni luk, dodati suvi začin, ulje i malo vode, pa staviti da se dinsta.
Kada voda ispari, smanjiti vatru pa propžiti luk nekoliko minuta.
Dodati zatim povrće koje ste odabrali i nalit ivode da ogrezne.
Dok povrće provri iseckati kobasicu i oprati pirinač.
Kada povrće provri dodati i kobasicu i kuvati nekih 15 minuta.
Zatim dodajemo pirinač i nalivamo paradajz sok. Ako je manje soka dodajte još jednu šolju vode.
Smanjite vatru na srednje i ostavite da provri.
Kada provri promešajte, vidite odnos vode i pirinča. Vode treba da je 3 puta više.
Na umerenoj vatri kuvajte dok višak vode ne ispari.
Neko voli djuveč da je gušći a neko redji, to regulišite pred kraj dodavanjem vode, ili bez dodavanja.
Posolite, pobiberite i dodajte peršunov list.
Još malo promešajte i kada je pirinač mekan jelo je gotovo jer je povrće, kao i kobasica već polu skuvano.
Prijatno.
Možda vas zanima:
PREDLOZI ZA ĐURĐEVDANSKU TRPEZU Od pite i salate do paštete, dobićete brojne pohvale
Pastirska pita, gurmanska salata, francuski krompir ili pašteta, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
FENOMENALNI SITNI KOLAČI ZA ĐURĐEVDAN Tope se u ustima, a gotovi začas
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola čim se postave.
KEKS POSLASTICE Neodoljive, brze i fenomenalne, za sva vremena i prilike
Oduševiće i one izbirljive.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Savršen spoj testa i voća, uzećete parče više
Kolač ukusa koji se pamti, za pravo zadovoljstvo.
SOGAN DOLMA Turski aromatični delikates za one izbirljive, pravi se brzo a govori 5 jezika
Tradicionalno tursko jelo koje podseća na punjenu papriku, a slasno i sočno.
POSNA TORTA OD MLEVENOG KEKSA Smaže se začas, a uspeće i potpunim početnicima
Očaravajuća poslastica za sve prilike.
KAKO DA BRAŠNO OSTANE SVEŽE I DO GODINU DANA Potrebno je da uradite ovo i biće kao tek kupljeno
Postoje neka pravila kada je čuvanje brašna u pitanju. Na taj način neće doći do pojave moljaca ni propadanja od stajanja.
OČISTITE SUDOPERU BRZO I LAKO Provereno uspeva a sijaće se kao ogledalo
Napravite ovu jednostavnu smesu i učinite da sudopera zablista.
Komentari (0)