MUSAKA OD SIRA I KROMPIRA Nema mesa, ali je neverovatno ukusna!
Kremasto jelo koje možete jesti za ručak ili večeru.
Sastojci:
500 g krompira
250 ml mleka
250 g tvrdog sira
50 g putera
2 jaja
Priprema:
Krompir skuvajte, oljuštite i isecite na okrugle kriške. Poređajte u podmazanu posudu za pečenje red krompira, red izmrvljenog sira, i odozgo krompir. Umutite jaja i pomešajte sa mlekom, dodajte biber i so po ukusu pa prelijte musaku. Odozgo stavite puter na nekoliko mesta. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40-50 minuta, odnosno dok krompir ne omekša.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PEKARSKI KROMPIR IZ RERNE Spolja hrskav, unutra mekan i sočan, a ukus mu je fantastičan!
Ne morate da pržite krompir da bi bio hrskav i ukusan. Takav može biti i u rerni.
JEFTINO JELO, A ODLIČNO! Krompir sa slaninicom je jednostavan obrok, a svi ga obožavaju!
Krompir je omiljena namirnica u našem narodu, a kada se iskombinuje sa slaninom, dobije se savršeno jelo.
FRANCUSKA MUSAKA Pomešate četiri namirnice i dobijete ručak za 2 dana!
Jelo koje se svima dopada, a jednostavno je za pripremu.
RECEPT ZA RESTOVAN KROMPIR Od 3 sastojka koje imate u kući dobićete jeftin, a odličan ručak
Ukusno jelo koje može biti prilog uz meso i ribu, a možete ga jesti samo uz salatu..
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)