ORIGINALNI RECEPT IZ BELGIJE! Goveđe kuglice su nešto najbolje iz ove države
Lake su za pripremu.
Goveđe kuglice
Sastojci:
Za kuglice:
450 g mlevene govedine
2 kašike prezli
2 kašike mlevene paprike
1 kašičica bibera
1 kašika peršuna
1 kašičica soli
Za umak:
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
300 ml tamnog piva
1 kašičica senfa
400 ml goveđe supe
3 kašike brašna
2 kašike jabukovog sirćeta
3 kašike smeđeg šećera
1 kašičica muskatnog oraščića
3 kašičice peršuna
2-3 lovorova lista
2 kašičice majčine dušice
25 g margarina
ulje
1/2 kašičice soli
1 kašičica bibera
Priprema:
U činiji pomešajte sve sastojke za kuglice. Oblikujte kuglice i ostavite ih u frižideru da odstoje barem 30 minuta. Kad su kuglice malo odstajale, pržite ih 10 minuta dok ne potamne, zatim ih stavite na ubrus i
odložite sa strane. U šerpu dodajte ulje u kojem su se kuglice pržile i margarin. Dodajte iseckani luk i pržite na laganoj vatri 10-15 minuta, dok se ne karamelizuje. Nakon toga, dodajte brašno i šećer, pa dobro
promešajte i nastavite sa prženjem još 2 minuta. Dolijte goveđu supu i jabukovo sirće. Ostavite da malo prokuva, a zatim dodajte mesne kuglice i pivo. Dodajte sve ostale sastojke osim senfa i pola peršuna.
Kuvajte 15-20 minuta da voda ispari i da dobijete gusti umak, a 5 minuta pred kraj umešajte i senf. Na kraju dodajte peršun.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
SPECIJALITET ZA SVE UKUĆANE Bolonjeze tart se lako pravi, a mnogo je ukusan
Nastavićete da pravite ovo jelo.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
KEKS POSLASTICE Neodoljive, brze i fenomenalne, za sva vremena i prilike
Oduševiće i one izbirljive.
ROLOVANI SVINJSKI VRAT Prepun kačkavalja, aromatičan i slasan, za ručak koji se pamti
Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.
Komentari (0)