PREDLOG ZA RUČAK Ukusno jelo iz rerne od praziluka i džigerice
Ako ne znate šta danas da kuvate, probajte ovu kombinaciju ukusa.
Sastojci:
3 praziluka
150 g slanine
250 g pileće džigerice
1 kašičica maslaca
350 ml mleka
4 kašike brašna
so, biber
Priprema:
Praziluk isecite na kolutove. U tiganju na malo ulja popržite na kockice isečenu slaninu, dodajte iseckanu džigericu i pržite nekoliko minuta. Začinite po želji. Od mleka uzmite 3-4 kašike i pomešajte sa brašnom i prstohvatom soli. Ostatak mleka stavite da provrie, dodajte umućeno brašno i maslac, kuvajte nekoliko minuta pazeći da ne ostanu grudvice. Na dno namašćenog pleha, stavite red praziluka, zatim slaninu i džigericu, i tako naizmenično ređajte dok sve ne potrošite. Prelijte pripremljenim bešamel umakom, pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40-50 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREDLOG ZA SAVRŠEN RUČAK Pripremite šnicle ovako i biće najmekše i najukusnije!
Šnicle poslužite uz sezonsku salatu i hleb.
PREDLOG ZA RUČAK Najbrži recept za testeninu sa kačkavaljem koja se pravi u jednoj šerpi
Ukusno jelo koje može biti bilo koji obrok kada imate malo vremena za pripremu.
ISKORISTITE OSTATKE OD JUČE Napravite fantastične slane mafine od tri sastojka
Mafini od krompira mogu da budu doručak, večera ili posluženje za goste.
VODA NAM IDE NA USTA Roštilj kobasica u ljutom sosu, spremna za 15 minuta!
Ovako pripremljenu kobasicu poslužite uz pire, pomfrit ili jednostavno jedite sa hlebom.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
Komentari (0)