ISKORISTITE OSTATKE OD JUČE Napravite fantastične slane mafine od tri sastojka
Mafini od krompira mogu da budu doručak, večera ili posluženje za goste.
Sastojci:
3 šolje (od 200 ml) pire krompira
1 jaje
1 šolja narendanog kačkavalja
3 kašike iseckanog vlašca
Priprema:
Pomešajte pire krompir, jaje, 3/4 šolje kačkavalja i 2 kašike vlašca. Posolite i pobiberite. Sipajte u podmazan kalup za mafine i pecite 40 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, odnosno dok ne dobiju smeđu boju. Tada ih pospite ostatkom kačkavalja i vlašca i vratite u rernu da se kačkavalj istopi i zapeče.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ISKORISTITE OSTATKE OD RUČKA Slani mafini od pire krompira i 3 sastojka iz frižidera, savršena večera ili posluženje za goste
Brzi obrok, koji odlično ide uz šolju jogurta ili mleka.
RUČAK OD 225 DINARA Ovo jelo svi obožavaju, a mogu da jedu bar tri osobe za male pare!
Ako imate u frižideru, možete špagete da pospete u tanjirima sa malo parmezana.
RECEPT ZA RESTOVAN KROMPIR Od 3 sastojka koje imate u kući dobićete jeftin, a odličan ručak
Ukusno jelo koje može biti prilog uz meso i ribu, a možete ga jesti samo uz salatu..
ODLIČNO JELO Testenina s tunjevinom prelivena sosom od paradajza, spremna za 30 minuta
Ručak koji se brzo sprema, a veoma je ukusan.
DALMATINSKA PAŠTICADA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, po tradicionalnom receptu
Popularno dinstano jelo od govedine kuvano u slatko kiselkastom sosu, nastalo u Dalmaciji, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
OČISTITE ZAGORELI TIGANJ ZA SAMO 20 DINARA Uz pomoć ove namirnice će se sijati kao ogledalo
Namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji očistiće zagorelo posuđe brzo i lako.
VIRŠLE NA 100 NAČINA Različita jela, od kroketa do salate, za konkretan obrok
Pohovani kroketi, domaćinski pasulj, francuska musaka, rol viršle sa slaninom, zapečena testenina, kremasta pasta, viršle u paradajz sosu, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
GIROS Grčki specijalitet koji budi uspomene na dane letovanja, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočan i slasan, prste da poližete.
AKO TESTO NIJE NARASLO NEMOJTE DA GA BACATE Dodajte ovaj jedan ključni sastojak i sve će biti u redu
Ako ovaj sastojak dodate u testo koje nije naraslo, biće potrebno samo da ga premesite.
Komentari (0)