NAJUKUSNIJA KOJU STE JELI Musaka od patlidžana i mesa prelivena bešamelom
Ručak koji će se dopasti celoj porodici.
Sastojci:
2 plava patlidžana
5 krompira
so
Za fil od mesa:
500 g mlevene junetine
1 crni luk
1 čen belog luka
500 ml soka od paradajza
½ čaše crnog vina
1 lovorov list
2 kašičice mešavine suvih začina
maslinovo ulje
Za bešamel:
1 litar mleka
100 g putera
100 g brašna
2 jaja
100 g rendanog kačkavalja
Priprema:
Isecite oljuštene plavi patlidžan i krompir na kolutove debljine oko 0,5 cm. Posolite i prodinstajte na malo ulja da porumene. Za fil od mesa izdinstajte meso na malo maslinovog ulja. Dodajte sitni iseckane crni i beli luk. Kada se izdinstaju sipajte vino i kad ispari sipajte paradajz sok, dodajte mešavinu začina, lovorov list i malo vode i dinstajte na tihoj vatri oko 20-ak minuta. Fil treba da bude gust. Za bešamel, zagrejte mleko i sipajte u drugu posudu. U tu šerpu stavite puter i kad se otopi dodajte brašno neprestano muteći dok se brašno proprži. Postepeni sipajte toplo mleko sve vreme muteći dok ne dobijete ujednačenu smesu. Posolite po ukusu i mutite dok se stegne. Sklonite sa šporeta i dodajte pola količine rendanog kačkavalja i jaja neprestano mešajući dok se se sjedini. Na dno tepsije poređajte kolutove krompira, pospite malo rendanog kačkavalja, zatim kolutove patlidžana, opet kačkavalj, pa fil od mesa i prelijte bešamelom. Odozgo pospite preostalim kačkavaljem i poređajte kolutove patlidžana. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 1 sat.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje se pravi lako a govori 5 jezika
Osvojiće vas a prvi zalogaj, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
MUSAKA OD MESA I KROMPIRA Ako ne znate šta ćete za ručak, ovo brzo jelo je odličan izbor!
Klasičan recept za musaku koja će uspeti i neiskusnim domaćicama.
GRČKA MUSAKA OD PATLIDŽANA Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da meso nedostaje
Uživajte u bogatim ukusima ove grčke musake sa patlidžanom koja spaja sočne kolutove patlidžana sa aromatičnim sosom od mesa i začina
NAPRAVITE NAJSLASNIJU GRČKU MUSAKU Da patlidžan ne bude gorak, umesto brašna stavite tajni sastojak
Musaka od plavog patčidžana je odlična ideja ako nemate inspiraciju šta da pravite za ručak, Umesto patlidžana koji se pohuje povrće se pospe rendanim kačkavaljem.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)