SAVRŠEN RUČAK Prelivena musaka od kiselog kupusa i mlevenog mesa

Trpeza/ V.V.

11:30

Sezonski recepti 0

Sočan, ukusan ručak za celu porodicu.

SAVRŠEN RUČAK Prelivena musaka od kiselog kupusa i mlevenog mesa
Shutterstock

Sastojci:

1 kg kiselog kupusa

300 g svinjskog mlevenog mesa

200 g pirinča

2 glavice crnog luka

3 jaja

1 čaša (180 ml) kisele pavlake

Biber, so

Priprema:

Skuvajte pirinač. Kiseli kupus iseckajte i prodinstajte na ulju da omekša. Posebno prodinstajte iseckan crni luk, dodajte meso, biber i so po ukusu, pa dinstajte dok ne promeni boju i pomešajte sa skuvanim pirinčem. U podmazanu tepsiju stavite na dno trećinu kupusa, preko rasporedite polovinu mešavine od mesa, opet red kupusa, meso i odozgo završite kupusom. Pomešajte umućena jaja sa pavlakom i prelijte musaku. Pecite u rerni oko oko pola sata.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading