SOČNE I NEODOLJIVE LOPTICE Ćuftice u špagetama možete praviti svaki dan
Nije da su baš klasične, zato će vam se i dopasti.
Ćufte špageti
Sastojci:
500 g špageta
500 g mlevenog mesa
2 kašike svežeg peršuna
60 g kobasice
60 g parmezana
3 kašike paradajz-pirea
1 jaje
15 g maslaca
1 crni luk
2 kašičice suvog bosiljka
1 kašičica origana
440 g pelata
125 ml juneće supe
125 ml belog vina
1 kašičica šećera u prahu
Priprema:
Pomešajte mleveno meso, usitnjen peršun, kobasicu isečenu na kolutove, parmezan i kašiku paradajz-pirea
s umućenim jajetom. Masu oblikujte u loptice, pa ih propržite u tiganju. Istopite maslac u velikom tiganju,
dodajte iseckan crni luk, bosiljak i origano, pa kratko propržite. Umešajte pelat, preostalu količinu paradajz-pirea, juneću supu, vino i šećer, prokuvajte i u to dodajte ćufte. Uz povremeno mešanje, krčkajte oko
pola sata dok se ne zgusne. Skuvajte špagete u ključaloj slanoj vodi, procedite ih i preko njih sipajte ćufte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ORIGINALNI RECEPT Ćufte na mediteranski način su nešto najlepše
Prizivaju leto.
NAJMEKŠE ĆUFTE Neobičan recept za svakodnevni ručak
Cela porodica će se oduševiti.
PRSTE DA POLIŽEŠ! Testenina sa tri vrste sira je prekrasno i kremasto jelo
Nećete prestati da jedete.
PILETINA U ŠPAGETIMA Deci će se ovakav ručak mnogo dopasti
Prosto se sprema.
2 GLAVNA SAVETA ZA BEŠAMEL SOS Daće šmek svakom jelu, a dobićete brojne komplimente
Primenite ove jednostavne savete i dobićete najbolji bešamel sos.
BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Komentari (0)