SAVET ISKUSNOG KUVARA Spremite hrskavu slaninicu bez prskanja masnoće
Svi želimo da napravimo savršeno hrskavu slaninu, ali nam ne polazi uvek za rukom
Slanina sa jajima je mnogima omiljeni doručak. Sprema se brzo i lako i sama pomisao je mnogima dovoljan razlog da brže ustanu i požure ka kuhinji.
Svi želimo da napravimo savršeno hrskavu slaninu, ali nam ne polazi uvek za rukom. Zato je profesionalni kuvar Džef Bejker otkrio kako da slanina za doručak uvek bude hrskava.
- Smatram da je najbolji način za spremanje slanine na tiganju na srednjoj do jakoj temperaturi sa malom količinom prirodne masti, pržeći je sa svake strane oko minut. Ako je slanina pravilno osušena i isečena na lepu debljinu, trebalo bi da se karamelizuje na ivicama. Mast će se tada istopiti bez rastvaranja, što će rezultirati odličnim ukusom - savetuje Džef za Đeli Star.
Nagrađivani kuvar koji je radio sa nekima od najboljih u prehrambenoj industriji, kaže da treba da počnete tako što ćete zagrejati tiganj, umesto da polako pržite slaninu. Jaka toplota bi trebalo da karamelizuje slaninu, čineći je hrskavom i dajući joj jaču verziju svog prepoznatljivog ukusa.
Možda vas zanima:
SVI GA POGREŠNO PRAVE Uz ovaj trik bolonjez sos više nikad neće biti mastan i težak
TikTok korisnica Holi objasnila je da dok pržite meso treba samo da presavijete komad papirnog ubrusa i stavite ga među hvataljke
PREUKUSAN I BRZ DORUČAK Lepinja sa jogurtom i sirom, savršen zalogaj za nekoliko minuta
Zamesite domaće pecivo koje će vas oduševiti
BRZ I ZDRAV DORUČAK Omlet sa jajima i batatom, spreman za 3 minuta
Započnite dan sa zdravim doručkom
EKSPLOZIJA UKUSA Ekler tortu svi vole - ne peče se, sočna je i kremasta
Isto je kremasta kao i obični ekleri, samo ćete je mnogo brže napraviti
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)