SUPER RUČAK Kremasti gulaš od junetine i pečuraka, prste da poližeš!

Trpeza/ V.V.

10:00

Sezonski recepti 0

Poslužite gulaš uz pire krompir ili kuvanu testeninu.

SUPER RUČAK Kremasti gulaš od junetine i pečuraka, prste da poližeš!
Shutterstock

Sastojci:

500 g junećeg mesa

300 g šampinjona

100 ml belog vina

100 ml pavlake za kuvanje

2 kašike brašna

1 kašika putera

1 kašika maslinovog ulja

1 crni luk

2 čena belog luka

biber i so

Priprema:

Meso isecite na trake i uvaljajte u brašno. U tiganj stavite pola količine putera i ulja i kad se puter istopi dodajte meso. Propržite sa svih strana i izvadite. U isti tiganj stavite ostatak putera i ulja i prodinstajte iseckana oba luka, pa dodajte iseckane pečurke. Kada pečurke omekšaju, dinstajte još 5 minuta. Dodajte vino i meso i dinstajte uz povremeno mešanje dok vino ne ispari. Smanjite temperaturu na minimum i kuvajte još 10 minuta. Začinite solju i biberom po ukusu, dodajte pavlaku za kuvanje, pustite da vri oko dva minuta, pa poslužite sa kuvanim krompirom ili testeninom.

Možda vas zanima:

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading