SUPER RUČAK Kremasti gulaš od junetine i pečuraka, prste da poližeš!
Poslužite gulaš uz pire krompir ili kuvanu testeninu.
Sastojci:
500 g junećeg mesa
300 g šampinjona
100 ml belog vina
100 ml pavlake za kuvanje
2 kašike brašna
1 kašika putera
1 kašika maslinovog ulja
1 crni luk
2 čena belog luka
biber i so
Priprema:
Meso isecite na trake i uvaljajte u brašno. U tiganj stavite pola količine putera i ulja i kad se puter istopi dodajte meso. Propržite sa svih strana i izvadite. U isti tiganj stavite ostatak putera i ulja i prodinstajte iseckana oba luka, pa dodajte iseckane pečurke. Kada pečurke omekšaju, dinstajte još 5 minuta. Dodajte vino i meso i dinstajte uz povremeno mešanje dok vino ne ispari. Smanjite temperaturu na minimum i kuvajte još 10 minuta. Začinite solju i biberom po ukusu, dodajte pavlaku za kuvanje, pustite da vri oko dva minuta, pa poslužite sa kuvanim krompirom ili testeninom.
Možda vas zanima:
SVINJSKI GULAŠ SA SLANINOM Sočni zalogaji od mesa u ukusnom saftu od piva, imaćete ručak za dva dana!
Gulaš poslužite uz pire krompir ili kuvanu testeninu i sezonsku salatu.
JUNEĆI PERKELT Probajte mađarski gulaš sa mekanim mesom koje se topi u ustima!
Perkelt je mađarski specijalitet koji je malo gušći od gulaša.
JELO IZ RERNE Gulaš sa povrćem se dugo krčka, pa je sve sočno i mekano
Kombinacija mesa i povrća daje savršen ukus.
PRAVI SPECIJALITET Pikantni vojvođanski gulaš sa toliko mekanim mesom da se topi u ustima
Vojvođanski gulaš se uvek pravi od junetine sa dodatkom začina i treba da bude čorbast.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
Komentari (0)