UKUSAN I PUN VITAMINA Rižoto sa pečurkama i PRŠUTOM je božanstven
Možete eksperimentisati sa sastojcima.
Rižoto sa pečurkama i pršutom
Sastojci:
1 crni luk
1 stabljika celera
1 čen belog luka
maslinovo ulje
1 dl suvog belog vina
300 g pirinča
500 ml bujona od povrća
500 g šampinjona
150 g pršute
bosiljak
majčina dušica
peršun
20 g maslaca
1 šaka parmezana
Priprema:
Luk i celer isecite na sitne komadiće i propržite ih na maslinovom ulju s malo soli. Kada luk postane proziran, dodajte pirinač i lagano ga tostirajte dok ne postane proziran ili dok ne počne da pucketa. Nalijte vinom i pustite da alkohol i tečnost ispare. Bujon pripremite prethodno, kako bi bio topao. Dodajte ga postepeno, malo-pomalo, u pirinač kako bi postao kremast. U tiganju na malo maslinovog ulja propržite sitno naseckanu pršutu da postane hrskava. Izvadite je na tanjir. Na tu masnoću stavite beli luk i naseckane šampinjone. Neka tiganj bude dovoljno veliki kako bi šampinjoni imali mesta i da ne bi pustili vodu. Dodajte majčinu dušicu, bosiljak i peršun. Ne zaboravite na pirinač! Kada je u potpunosti kuvan, pridružite mu pršutu i šampinjone sa začinima. Ugasite vatru. Umešajte maslac i parmezan.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NIŠTA JEDNOSTAVNIJE I LEPŠE Musaka od ove namirnice se lako sprema, a brzo jede
Ukusna i lagana večera.
RUČAK NA SEOSKI NAČIN Preukusni rižoto lak je za pripremu i brzo se jede
Oduševiće vas lakoća pripreme.
SAVRŠEN I BRZ RUČAK Pileći file punjen pečurkama je božanstveno jelo!
Mogu ga napraviti i zaposlene žene.
ČUVENA SUPA BALTIKA Krem jelo od pečuraka i SLANINICE morate da napravite
Grijbu srijuba je ukusan obrok.
2 GLAVNA SAVETA ZA BEŠAMEL SOS Daće šmek svakom jelu, a dobićete brojne komplimente
Primenite ove jednostavne savete i dobićete najbolji bešamel sos.
BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Komentari (0)