Brzi ručak s njokima i graškom iz konzerve obezbediće vam da više vremena provedete s decom

alo.rs

21:00

Sezonski recepti 0

Od kupovnih njoka i graška iz konzerve za manje od pola sata možete napraviti odličan ručak za celu porodicu

Brzi ručak s njokima i graškom iz konzerve obezbediće vam da više vremena provedete s decom
Shutterstock

 


Njoki sa graškom

Sastojci:

450 g njoka

50 g putera

1 čen belog luka

2 kašičice svežeg timijana

350 ml pilećeg bujona

 300 g graška iz konzerve

1 kašika limunovog soka

50 g rendanog parmezana

so, biber

Priprema:

U većoj šerpi otopite polovinu putera i dodajte njoke. Ostavite ih da se prže oko 10 minuta, dok ne postanu zlatne boje, i s vremena na vreme dobro promešajte. Izvadite ihiz tiganja. U istom tiganju propržite beli luk i timijan, vratite njoke i podlijte supom. Posolite i pobiberite i ostavite da se kuva oko pet minuta, dok većina temeljca ne ispari. Dodajte grašak, limunov sok i koricu i preostali puter. Dobro promešajte i kuvajte još nekoliko minuta na laganoj vatri, dok se puter ne otopi. Sklonite sa vatre, servirajte na tanjir i pospite rendanim parmezanom.
 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading