Brzi ručak s njokima i graškom iz konzerve obezbediće vam da više vremena provedete s decom
Od kupovnih njoka i graška iz konzerve za manje od pola sata možete napraviti odličan ručak za celu porodicu
Njoki sa graškom
Sastojci:
450 g njoka
50 g putera
1 čen belog luka
2 kašičice svežeg timijana
350 ml pilećeg bujona
300 g graška iz konzerve
1 kašika limunovog soka
50 g rendanog parmezana
so, biber
Priprema:
U većoj šerpi otopite polovinu putera i dodajte njoke. Ostavite ih da se prže oko 10 minuta, dok ne postanu zlatne boje, i s vremena na vreme dobro promešajte. Izvadite ihiz tiganja. U istom tiganju propržite beli luk i timijan, vratite njoke i podlijte supom. Posolite i pobiberite i ostavite da se kuva oko pet minuta, dok većina temeljca ne ispari. Dodajte grašak, limunov sok i koricu i preostali puter. Dobro promešajte i kuvajte još nekoliko minuta na laganoj vatri, dok se puter ne otopi. Sklonite sa vatre, servirajte na tanjir i pospite rendanim parmezanom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK GOTOV ZA PAR MINUTA Špagete od tikvica s pavlakom, krastavčićima i orasima uštedeće vam vreme
Dan je previše lep da biste ga proveli u kuhinji, zato napravite ovaj ručak i pravac napolje u šetnju!
Pita od tikvica i tunjevine TOLIKO SE JEDNOSTAVNO PRAVI, A UKUS JE DOSTOJAN BOGOVA (video)
Ako kod kuće imate tunjevinu i tikvice, obavezno napravite ovo sjajno jelo koje se može jesti za ručak, večeru, pa čak i poslužiti na svečanom stolu - gosti će sigurno biti oduševljeni.
Jelo koje nas iznova oduševljava: KROMPIRI PUNJENI SLANINICOM pa zapečeni u rerni
Recept za punjeni krompir veoma je jednostavan, ali ćete kao rezultat dobiti savršen prilog koji ćete obožavati.
Kad probate ove zdrave ledene lizalice, više nikad nećete bacati pare na sladoled iz radnje
Za samo pet minuta napravite osvježavajuće ledene lizalice od banane!
TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti
Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.
PASTA PRIMAVERA Idealan prolećni obrok za tople dane, za pravo zadovoljstvo
Ako ne znate šta da napravite, najbolje napravite testeninu.
IZBEGNITE BESPOTREBNE TROŠKOVE Nemojte nikako ovo da bacate u sudoperu
Ove namirnice je bolje da bacate u kantu i tako izbegnete velike troškove.
KROFNICE Brzinski desert koji se topi u ustima, a uspeće svima, najbolje stavite duplu meru
Fenomenalne i slatke, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)