SAMO 5 SASTOJAKA Lingvini s tikvicama, ukusno a dekorativno jelo za iznenadne goste gotovo za 15 minuta
Za večeru s prijateljima na kojoj želite na sto da iznesete jelo koje je lagano i sveže, ali u isto vreme ukusno i šareno, pripremite špagete s kremom od tikvica.
Lingvini s tikvicama
Sastojci (za 4 osobe):
400 g testenine (lingvini ili špageti)
2 tikvice
2 kašike putera
50 ml biljnog temeljca
so i biber
Priprema:
Lingvine skuvati u velikoj količini slane vode prema uputstvu na pakovanju da ostanu al dente. Dok se testo kuva, tikvice operite, odrežite krajeve i isecite po dužini na uske trake. Prodinstajte ih u šerpi na zagrejanom puteru, pobiberite, zalijte supom, poklopite i dinstajte oko 3 minuta. Skuvanu testeninu ocedite i pomešajte sa dinstanim tikvicama. Poslužite lingvine po želji i ukrasite listićima nane ili matičnjaka.
Možda vas zanima:
Pita od tikvica i tunjevine TOLIKO SE JEDNOSTAVNO PRAVI, A UKUS JE DOSTOJAN BOGOVA (video)
Ako kod kuće imate tunjevinu i tikvice, obavezno napravite ovo sjajno jelo koje se može jesti za ručak, večeru, pa čak i poslužiti na svečanom stolu - gosti će sigurno biti oduševljeni.
Božanstvena kremasta testenina jedno je od boljih jela koje ćete napraviti ove godine a gotova je za samo 15 minuta
Za ovu testeninu trebaće vam 15 minuta, a onda ćete vrlo verovatno polizati tanjir, ali i i prste.
Jelo koje nas iznova oduševljava: KROMPIRI PUNJENI SLANINICOM pa zapečeni u rerni
Recept za punjeni krompir veoma je jednostavan, ali ćete kao rezultat dobiti savršen prilog koji ćete obožavati.
Kad probate ove zdrave ledene lizalice, više nikad nećete bacati pare na sladoled iz radnje
Za samo pet minuta napravite osvježavajuće ledene lizalice od banane!
MAĐARSKA PASTA Savršen spoj testenine sa mesom i povrćem, za prave gurmane
Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
NAJČEŠĆA GREŠKA KADA KUVATE KAFU Zato je gorka i lošeg ukusa
Ovu grešku prave mnogi i zato kafa ima loš ukus, proverite da li i vi ovako kuvate.
TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
KOLIKO DUGO SMETE DA PILETINU DRŽITE U FRIŽIDERU? Ako izgleda ovako znajte da se pokvarila
Ako i vi postavljajte pitanje koliko piletina dugo sme da ostane u frižideru, evo odgovora.
EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti
Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.
Komentari (0)