SAMO 5 SASTOJAKA Lingvini s tikvicama, ukusno a dekorativno jelo za iznenadne goste gotovo za 15 minuta

Trpeza/I.V.

15:30

Sezonski recepti 0

Za večeru s prijateljima na kojoj želite na sto da iznesete jelo koje je lagano i sveže, ali u isto vreme ukusno i šareno, pripremite špagete s kremom od tikvica.

Lingvine s tikvicama
Shutterstock

 

Lingvini s tikvicama

Sastojci (za 4 osobe):

400 g testenine (lingvini ili špageti)

2 tikvice

2 kašike putera

50 ml biljnog temeljca

so i biber

Priprema:

Lingvine skuvati u velikoj količini slane vode prema uputstvu na pakovanju da ostanu al dente. Dok se testo kuva, tikvice operite, odrežite krajeve i isecite po dužini na uske trake. Prodinstajte ih u šerpi na zagrejanom puteru, pobiberite, zalijte supom, poklopite i dinstajte oko 3 minuta. Skuvanu testeninu ocedite i pomešajte sa dinstanim tikvicama. Poslužite lingvine po želji i ukrasite listićima nane ili matičnjaka.

Možda vas zanima:

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading