Jelo koje nas iznova oduševljava: KROMPIRI PUNJENI SLANINICOM pa zapečeni u rerni

Ivana Vujnović

22:08

Sezonski recepti 0

Recept za punjeni krompir veoma je jednostavan, ali ćete kao rezultat dobiti savršen prilog koji ćete obožavati.

Jelo koje nas iznova oduševljava: KROMPIRI PUNJENI SLANINICOM pa zapečeni u rerni
Shutterstock

 

Kompiri punjeni slaninicom

Sastojci:

4 velika krompira

200 grama slanine

50 grama rendanog sira

2 mlada luka

3 kašike pavlake

so, biber

Priprema:

Krompir dobro operite pod mlazom vode, osušite i izbušite viljuškom na nekoliko mesta. Stavite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200 ºC oko sat vremena. Kad se malo prohladi, krompiru odrežite vrh i kašikom izdubite sredinu. U činiju stavite unutrašnjost krompira i dodajte sitno iseckanu slaninu koju ste prethodno propržili na tiganju, polovinu rendanog sira, sitno seckani crni luk, pavlaku, so i biber. Sve zajedno dobro izmešajte i dobijenom smesom napunite izdubljeni krompir. Pospite ostatkom sira i vratite u rernu na 5-10 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading