ZDRAV RUČAK Napravite ćufte od tunjevine koje će zadovoljiti i one najizbirljivije
Jednostavno se prave, peku u rerni, pa će ručak brzo biti spreman.
Sastojci:
320 g tunjevine iz konzerve (2 konzerve)
50 g iseckanog mladog spanaća
2 umućena jaja
1 kašika maslinovog ulja
½ iseckane glavice crnog luka
2 izgnječena čena belog luka
1 kašika glatkog brašna
1 kašika majoneza
1 kašika limunovog soka
2 kašike iseckanog svežeg peršuna
1 kašika iseckane sveže mirođije
So i biber po ukusu
Priprema:
Na zagrejanom ulju dinstajte iseckana oba luka 5 minuta. Dodajte spanać i dinstajte 2 minuta, dok ne uvene. Sve sipajte u činiju. Tunjevinu procedite i dodajte u istu činiju. Dodajte brašno, jaja, majonez, limunov sok, peršun, mirođiju, so i biber. Rukama sjedinite u kompaktnu smesu. Pomoću kašike za sladoled oblikujte kuglice jednake veličine. Stavljajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta, odnosno dok ne dobiju smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZAPEČENE PAPRIKE PUNJENE SIROM Jednostavno jelo, a svi se oduševe ukusom!
Paprike sa sirom se lako prave i brzo su spremne za jelo.
PREDLOG ZA RUČAK Pohovane paprike punjene svežim sirom, obrok za poželeti!
Može da se jede kao prilog ili obrok.
ZDRAVO I SLASNO Pečena pastrmka začinjena ruzmarinom, lagana i hrskava u isto vreme
Odličan ručak ili večera koja je brzo gotova.
PRŽENI ŠAMPINJONI Sočni i veoma ukusni, a nekoliko začina daju ovom jelu poseban šmek
Zdrav ručak, a brzo se sprema.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
Komentari (0)