PRŽENI ŠAMPINJONI Sočni i veoma ukusni, a nekoliko začina daju ovom jelu poseban šmek

Trpeza/ V.V.

18:00

Sezonski recepti 0

Zdrav ručak, a brzo se sprema.

PRŽENI ŠAMPINJONI Sočni i veoma ukusni, a nekoliko začina daju ovom jelu poseban šmek
Shutterstock

Sastojci:

1 kg šampinjona

125 g maslaca

3 kašike iseckanog peršuna

3 izgnječena čena belog luka

Sok od 1/2 limuna

Biber, so

Priprema:

Šampinjone iseckati na deblje kriške. Pržiti u tiganju na trećini količine maslaca uz dodatak  soka od limuna. Mešati i pržiti sve dok voda ne ispari. Dodati ostatak maslaca, posoliti, pobiberiti i ostaviti da se prže na tihoj vatri dok ne omekašju. Posuti peršunom i belim lukom i poslužiti.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

pogačice

CAKANINE BRZE POGAČICE NIKO NE ODBIJA Sir se topi u ustima, a nestaju sa stola odmah

15:15

13 maj, 2024

Sezonski recepti

Dragica Radosavljević, poznata pod umetničkim imenom Cakana, već godinama je deo srpske umetničke i muzičke scene, a svojim raskošnim glasom postavila je standarde mnogim novim mladim pevačima. Srpska pevačica narodne, izvorne i folk muzike vodi računa o ishrani, a na račun zavidne linije dobija brojne komplimente, pa je teško poverovati da ima troje unučadi i odraslu ćerku Mariju. Pre nekoliko godina podelila je ovaj recept za preukusne pogačice sa sirom, koje se jednostavno pripremaju, a nestaće sa stola čim se postave.

Komentari (0)

Loading