PEČURKE IZ RERNE Za ovaj ručak treba vam samo jedna tepsija i 20 minuta!
Poslužite kao prilog uz meso, testeninu ili pirinač.
Sastojci:
1 kg šampinjona
2 kašike soja sosa
3 kašike balzamiko sirćeta
2 čene belog luka
1 kašika ulja
½ kašičice suvog timijana
So, biber
Priprema:
Pomešajte ulje, sirće, soja sos, usitnjen beli luk, timijan, so i biber po ukusu. Dodajte očišćenne i iseckane pečurke na deblje kriške. Sipajte ih pleh i rasporedite. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok ne omekšaju. Posle 10 minuta, izmešajte.
Možda vas zanima:
ZAPEČENE PAPRIKE PUNJENE SIROM Jednostavno jelo, a svi se oduševe ukusom!
Paprike sa sirom se lako prave i brzo su spremne za jelo.
BRZO I UKUSNO Zapečena boranija sa sirom i mesom, toliko je ukusna da će je i deca rado jesti
Jelo od boranije i mesa je izdašno, pa ćete imati spreman ručak i sutradan.
POČASTITE SE SUPER RUČKOM Medaljoni u sosu od pečuraka, mekano meso i sočno povrće u saftu
Ručak koji će rado jesti cela porodica.
KUVANO JELO Grašak sa piletinom i krompirom je najbolji ručak na kašiku
Čorbasto jelo koje niko neće odbiti.
2 GLAVNA SAVETA ZA BEŠAMEL SOS Daće šmek svakom jelu, a dobićete brojne komplimente
Primenite ove jednostavne savete i dobićete najbolji bešamel sos.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
NA KOJOJ TEMPERATURI SE PEČE PITA? Da bi bila savršeno ukusna nije svejedno
Pite su mnogima omiljeni izbor za doručak ili večeru, a mogu i da se služe kao prilog uz jelo. Ipak, da bi pita bila sočna i mekana, treba da znate na kojoj temperaturi da je pečete.
Komentari (0)