BAŠ KAO KOD BAKE Paprike punjene sirom pa zapečene u rerni da čoveku odmah pođe voda na usta
U moru načina na koje domaćice spremaju paprike, izdvaja se recept za one koje su punjene sirom i koje ukusom osvajaju na prvi zalogaj.
Paprike punjene sirom
Sastojci:
5 paprika
1/2 kg mladog sira
3-4 kašike kajmaka
1 jaje
malo soli
3 kašike pirinča
3-4 kašike kukuruznog brašna
1 mala glavica crvenog luka
puter ili ulje
pavlaka za kuvanje
Priprema:
Kukuruzno brašno pomešati s kajmakom, oceđenim sirom, seckanim crnim lukom, jednim jajetom, solju i kuvanim pirinčem. Operite i očistite paprike, pa ih napunite smesom. Ređajte ih u podmazan pleh, pecite na 200 stepeni 10-15 minuta. Pre nego što budu potpuno gotove, prelijte ih prokuvanom pavlakom za kuvanje i vratite u rernu na nekoliko minuta. Mogu se poslužiti i tople i hladne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Malo drugačije PUNJENE PAPRIKE iz rerne sa slaninom i jajima kao jednostavni zimski obrok
Bila bi prava šteta da zimaprođe bez barem jednih domaćih punjenih paprika. Sveže paprike, slanina i siru su recept za uspeh.
ZAPEČENE PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Ručak za celu porodicu koji pomera granice dobrog ukusa
Sočne i slasne, svaki zalogaj je raj za nepca.
PAPRIKE PUNJENE SIROM Letnji ručak gotov očas posla, a po ukusu mu nema ravnog
Sočne i slasne, svaki zalogaj je raj za nepca.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)