SUPERBRZ RUČAK Iskoristite sezonu paprika i ajvara da napravite ove preukusne punjene lepotice

I. Vujnović

10:30

Sezonski recepti 0

U nadjev možete dodati izrendanu i oceđenu tikvicu a takođe odlično ide i iseckani spanać.

Paprike punjene ajvarom i sirom
Shutterstock

 

Paprike punjene ajvarom i sirom

Sastojci:

4 velike paprike

2 kašike maslinovog ulja

500 g sira

1 jaje

1 čen belog luka

3 kašike ajvara

biozačin

50 g parmezana

so, biber

Priprema:

Fil pripremite tako što u sir dodate jaje, izgnječeni beli luk, ajvar, so i biber. Sve dobro izmešati. Presecite paprike napola. Očišćene paprike poređajte u vatrostalnu posudu i pokapajte uljem. U svaku polovinu paprike rasporedite fil, a po površini izrendajte sir. Stavite u rernu zagrejanu na 180 °C i pecite oko 30 minuta.
 

Možda vas zanima:

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading