BRZO I JEDNOSTAVNO SE SPREMA Preukusna krem supa od bundeve ugrejaće vaša srca
Jelo na kašiku koje uvek uspeva.
Supa od bundeve
Sastojci:
350 g bundeve
1 glavica crnog luka
lovorov list
prstohvat cimeta
prstohvat muskatnog oraščića
so i biber
2 čena belog luka
1 kašika svežeg peršunovog lista
8 dl vode
Priprema:
Iseckajte luk i propržiti na malo ulja. Kada omekne, dodati i bundevu isečenu na kocke. Promešati nekoliko
puta, pa naliti vodu. Dodati lovorov list, beli luk, cimet, muskatni oraščić, pa posoliti i pobiberiti po želji. Ostaviti da kuva dok bundeva ne omekša. Kada je povrće skuvano, skloniti sa šporeta, izvaditi lovorov list, dodati pavlaku i izmiksati u blenderu. Supu nasuti u posudu za posluživanje, pa posuti sitno naseckanim svežim peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEMA MESA NI TRUNKE Probajte lazanju sa preukusnim filom koji će vam postati omiljeni
Zadovoljite celu porodicu odličnim ukusom.
DUŠU GREJE Supa od OVOG povrća pravi se brzo, a očarava
I najmlađima će se dopasti.
OKREPLJUJUĆE JELO Krem supa od paradajza je jednostavna i ukusna
Oduševiće vas začini.
PO BAKINOM RECEPTU Neodoljiva domaća supa s knedlama ješćete svaki dan
Jelo na kašiku koje svako voli.
BABA LALINE BRZE KUGLICE Tope se u ustima, a posne, najbolje stavite duplu meru
Idealne kada vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena za pripremu.
BELA ČORBA Greje dušu i telo, a pomera granice dobrog ukusa
Sočna čorba sjajan je predlog za svečanu trpezu.
JAGNJETINA SA KAJMAKOM Rapsodija ukusa koji se pamti, za prave gurmane
Slasno jelo u savršenom spoju raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Savršen praznični kolač bogatog ukusa koji će vas oduševiti
Ako stavite margarin umesto putera, dobićete posnu verziju ovog deserta.
AKO ŽELITE MERMERNO PLAVA JAJA OFARBAJTE IH OVAKO Potpuno je prirodna tehnika, a ispadnu prelepa
Ako ofarbate jaja crvenim kupusom dobićete prelepu plavu boju, a za dodatni sjaj i mermerni efekat koristite kokosovo ulje.
Komentari (0)