Zdrave pohovane tikvice koje ćete obožavati: Ručak gotov za samo deset minuta!
Ove pohovane tikvice se maltene pripremaju bez ulja.
Kada dođu lepi i sunčani dani, svi jedva čekamo da izađemo u prirodu i provedemo kvalitetno vreme sa svojim najbližima, pa je zato i bolje da se odlučite za pripremu brzih i jednostavnih obroka koji će vas zasititi.
Stoga vam predstavljamo izbor za pohovane tikvice iz rerne, koje ćete spremiti bez po muke, a u čijem ćete ukusu uživati dugo.
Sastojci:
2 tikvice
3 kašike brašna
3 kašike prezli
čili, kari, so po želj
maslinovo ulje
Priprema:
Tikvice iseckati na štapiće ili kolutove, kako želite i ne soliti.
Potom ih uvaljajte u malo ulja (samo malo), a onda ih uvaljajte u mešavinu brašna, prezle i začina koje želite.
Poređajte tikvice na papir za pečenje i pecite u rerni na 230 stepeni dok ne porumene.
Možda vas zanima:
HAVAJSKA KUHINJA ZA SVE Neodoljiva poke činija zadovoljiće vaš ukus
Neobična, a zanimljiva salata.
ZOVU GA SIROMAŠNOM HRANOM Pastici može svako da napravi, a mnogo je ukusno jelo
Prosto i jednostavno je da se napravi.
ZA ONE KOJI ZNAJU ŠTA JE DOBRO Ove polpete od krompira i sira nestat će brzinom svetlosti s tanjira
Poslužite uz sos i sezonsku salatu
ZA DORUČAK ILI VEČERU Posna španska pita je ukusno i brzo pecivo, preukusno pecivo
Čak iako ne postite, a u kući nemate jaja, možete je spremiti i uživati u divnom kukuruznom pecivu
PREDLOZI ZA ĐURĐEVDANSKU TRPEZU Od pite i salate do paštete, dobićete brojne pohvale
Pastirska pita, gurmanska salata, francuski krompir ili pašteta, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
POTAŽ OD ŠPARGLE Kremasto predjelo fenomenalnog ukusa nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Služite ga kao užinu ili predjelo uz prilog po želji.
6 GREŠAKA KADA PRAVITE ĆUFTE Zbog ovoga nisu sočne i mekane, a potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi pravite ove greške, promenite i videćete veliku razliku.
FENOMENALNI SITNI KOLAČI ZA ĐURĐEVDAN Tope se u ustima, a gotovi začas
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola čim se postave.
ČOKO BOMBICE Sitni zalogajčići poješće se u trenu, a naprave se za par minuta
Sitni kolači nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)