POTAŽ OD ŠPARGLE Kremasto predjelo fenomenalnog ukusa nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Služite ga kao užinu ili predjelo uz prilog po želji.

potaž od špargle
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 veze špargli
  • 1 kocka kokošije supe
  • 1 čaša mleka
  • 1/2 čaše kisele pavlake
  • 7 dl vode
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kašike putera
  • 2 kašike brašna
  • peršunov list
  • malo šećera
  • biber
  • so

Priprema:
Očistite špargle, odsecite im vrhove, a stabljike sitno iseckajte. Crni luk sitno iseckajte, pa izdinstajte na otopljenom puteru. Dodajte brašno i kratko propržite sve vreme, mešajući da se ne naprave grudvice. Dodajte supu u kocki, nalijte vodu i na kraju dodajte iseckane špargle. Onda stavite malo šećera i bibera. Kad proključa, smanjite temperaturu i kuvajte polupoklopljeno dok špargle ne omekšaju. Blanširajte vrhove špargli minut-dva. Procedite gotovu supu pa ispasirajte povrće. Vratite povrće u supu, pa dodajte umućeno mleko i pavlaku i posolite. Prokuvajte kratko pa začinite seckanim peršunom. Skinite sa šporeta i odmah poslužite garnirano vrhovima špargli.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading