NE MOŽETE DA OMANETE Pita sa jabukama od gotovih kora, zasladićete se za pola sata!
Ovakva pita sa jabukama je tradicionalna poslastica koju svi vole.
Sastojci:
1 kg jabuka
500 g kora za pitu
6 kašika šećera
6 kašika griza
1 kesica cimeta
Priprema:
Jabuke očistiti i izrendati, pa ocediti. Uzimati po 3 kore. Svaku koru namazati sa malo ulja i stavljati jedni na drugu. Na treću koru staviti na početak rendane jabuke, posuti sa malo cimeta, po jednom kašikom griza i šećera. Uviti u rolat i staviti u podmazan pleh. Tako uraditi i sa ostalim korama. Rolate odozgo premazati uljem i staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Peći dok ne porumeni, oko 20 minuta. Ohlađenu pitu iseći na parčiće i posuti šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
DANAS SE POČASTITE Pita sa jabukama u sosu od vanile, prosto neodoljiva!
Pravi se od lisnatog testa, pa će brzo biti spremna za degustaciju.
STARINSKI KOLAČ Popularna jogurt pita ima prhku koru i kremasti fil što je čini savršenom
U ovom receptu u fil idu jabuke što daje osvežavajući ukus kolaču.
NAJKREMASTIJA NA SVETU! Ova pita ima isti ukus kao krempita, a brže i lakše se pravi
Počastite se ovim fantastičnim desertom.
ČUVENI KOLAČ IZ FILMOVA Recept za američku pitu s jabukama
Predlažemo vam da probate pitu s jabukama na drugačiji način.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
DODAJTE OVAJ TAJNI SASTOJAK U SOS ZA PILETINU Daće na aromi i šmeku, a svi će vam tražiti recept
Dodajte ovaj sastojak u sos za piletinu i osetite ogromnu razliku u ukusu.
Komentari (0)