NIKO JOJ NE ODOLEVA! Pita sa višnjama i plazmom je savršeni spoj krckavih kora i sočnog slatko-kiselog fila
Voćne kolače svi vole pa će sigurno biti zadovoljni ovom pitom.
Sastojci:
500 g kora za pitu
400 g očišćenih višanja
200 g šećera
150 g mlevenog plazma keksa
100 ml mineralne vode
50 ml ulja
Priprema:
Pomešajte ulje i vodu. Uzmite 3 kore. Prvu koru namažite sa dve kašike mešavine ulja i vode, a na drugu koru stavite jednu kašiku. Preko stavite treću koru, pospite plazmom, stavite višnje, šećer, pa pospite sa još malo plazme. Urolajte i stavite u pleh namazan uljem. Dobićete 4 rolnice. Namažite ih odozgo mešavinom ulja i vode. Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ohlađenu pitu po želji pospite prah šećerom.
Možda vas zanima:
PITA SA VIŠNJAMA I PLAZMOM Klasična poslastica od gotovih kora urola se začas, a ukus je božanstven!
Spoj voća i keksa daje ovoj piti poseban ukus.
PITA SA VIŠNJAMA I FILOM OD VANILE Zasladite tmuran dan neodoljivom kremastom poslasticom
Pita od gotovih kora koja se lako i brzo pravi odličan je porodični desert.
NE MOŽETE DA OMANETE Pita sa jabukama od gotovih kora, zasladićete se za pola sata!
Ovakva pita sa jabukama je tradicionalna poslastica koju svi vole.
DRUGAČIJA PITA Trouglići punjeni jabukama i kremom od vanile, prave se brzo od gotovih kora
Ova slatka pita će vam se sigurno dopasti.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)