KAKAV RUČAK, STRAŠAN RUČAK! Ako volite krompir, ovaj recept za njega će vam postati omiljeni

Alo.rs

16:00

Sezonski recepti 0

Lep i na oko, ali i po ukusu.

krompir
Shutterstock

Harmonika krompir

Sastojci:

4 kriške slanine

12 krompira

12 kašika maslaca

2 mlada luka

2 kašike peršuna

1 čen belog luka

so, biber

Priprema:

Isecite četiri kriške slanine popreko, svaku na devet komadića, stavite ih na pleh i ostavite u zamrzivaču oko 30 minuta. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Nožem napravite lepezu na krompirima, razrežite ih poprečno, ali ne do kraja. Stavite krompire u vrelu vodu i kuvajte ih četiri minuta. Izvadite ih. Ubacite po tri komadića smrznute slanine u proreze svakoga krompira, podjednako raspoređujući slaninu. Rastopite pet kašika maslaca i dobro ga četkicom premažite po krompiru. Sačuvajte višak maslaca za podlivanje u rerni. Posolite 
i pobiberite krompire, pa ih pecite sve dok ne dobiju hrskavu zlatnu koricu, polivajući ih tokom pečenja ostatkom rastopljenog maslaca. Pred kraj pečenja rastopite još tri kašike maslaca, pa ga promešajte sa seckanim mladim lukom, peršunom i belim lukom. Time prelijte krompir i pecite ga još pet minuta. Po potrebi dodajte još soli i bibera.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

pogačice

CAKANINE BRZE POGAČICE NIKO NE ODBIJA Sir se topi u ustima, a nestaju sa stola odmah

15:15

13 maj, 2024

Sezonski recepti

Dragica Radosavljević, poznata pod umetničkim imenom Cakana, već godinama je deo srpske umetničke i muzičke scene, a svojim raskošnim glasom postavila je standarde mnogim novim mladim pevačima. Srpska pevačica narodne, izvorne i folk muzike vodi računa o ishrani, a na račun zavidne linije dobija brojne komplimente, pa je teško poverovati da ima troje unučadi i odraslu ćerku Mariju. Pre nekoliko godina podelila je ovaj recept za preukusne pogačice sa sirom, koje se jednostavno pripremaju, a nestaće sa stola čim se postave.

Komentari (0)

Loading