ZAMIRISAĆE CELA KUĆA Krompir sa ruzmarinom je idealan prilog za svaki ručak
Oduševiće vas lakoća pripreme.
Krompir sa ruzmarinom
Sastojci:
600 g belog krompira
30 g putera
50 g slanine
3-4 kašike maslinovog
2 kašičice suvog ruzmarina
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
so i biber po želji
Priprema:
Krompir oljuštite, isperite, secite na tanke kolutove, pa ih stavljajte u čistu kuhinjsku krpu da se osuše. Za to vreme na tiganju propržite slaninu sečenu na sitne štapiće dok ne pusti svu masnoću. Kada je slanina gotova, izvadite je na papirni ubrus, a u masnoći koja je ostala dodajte puter i maslinovo ulje. Pržite krompir iz dva ili tri puta, u zavisnosti od veličine tiganja. Pripremite šerpu sa vrelom vodom, na koju ćete da stavite staklenu činiju ili keramičku posudu u koju ćete odložiti ispržene krompire, da ostanu topli. Kada ste završili sa krompirićima, u isti tiganj dodajte sitno sečen crni i beli luk, pa pržite dok lepo ne porumene. Dodajte ispržen luk u krompir i slaninicu, pa ruzmarin i na kraju pobiberite i posolite, ako je potrebno.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SPOLJA HRSKAV, UNUTRA SOČAN Punjeni krompir osvojiće vas na prvi griz
Pravićete ga svaki dan za ručak.
PRSTE DA POLIŽEŠ Preukusan nadev koristićete u svakoj prilici ne samo uz paprike
Hrskavo, a unutra sočno.
RUČAK KOJI SVI VOLE Pileća krilca PREKRIVENA krompirom oduševiće celu porodicu
Ukusno i jednostavno jelo.
ODLIČNA IDEJA ZA BRZI RUČAK Treba vam samo nekoliko sastojaka da napravite savršen obrok
Zaposlene žene će se oduševiti.
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)