Hrskavi karfiol iz rerne nikad nije bio ovako krckav zahvaljujući posebnoj vrsti prezli
Savetujemo vam da koristite panko hlebne mrvice, odnosno panko prezle, koje su veće od uobičajenih prezli, kako bi karfiol bila hrskaviji.
Ako ih ne nađete u radnji, napravite ih sami po našem receptu koji se nalazi OVDE.
Pohovani karfiol iz rerne
Sastojci:
1 glavica karfiola
3 jaja
1 kašičica mlevene paprike
½ kašičice soli
1 kašičica bibera
1 kašika origana
100 g panko hlebnih mrvica
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje. U dubljoj činiji umutite jaja i dodajte mlevenu papriku, so i biber, a u drugu činiju dodajte origano i mrvice panko. Karfiol iseći na manje komade i svaki komad umočiti u jaje, a zatim u panko mrvice. Raširite ga na pleh i stavite u rernu na 30 minuta, dok karfiol ne dobije lepu zlatnu boju. Izvadite iz rerne i odmah poslužite!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
Komentari (0)