Ako naletite na PANKO PREZLE u receptu, nemojte da odustanete - napravite ih brzo po našem receptu
Ako vaši ukućani vole pohovanu hranu, onda će je sa panko hlebnim mrvicama voleti još više. Razlikuju se od običnih hlebnih mrvica u teksturi i načinu pripreme.
Panko mrvice
Sastojci:
5-10 kriški tost-hleba
Priprema:
Zamrznite nekoliko kriški tost-hleba u zamrzivaču, zatim im odrežite koricu i usitnite hleb pomoću multipraktika ali da ne bude presitan. Pripremljene mrvice zatim istresite u tankom sloju na pleh za pečenje i pecite 10 minuta u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Budite pažljivi da vam ne zagore jer mrvice ne bi trebalo da promene boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)