Hrskavi losos iz rerne, gotov za samo 20 minuta, nećete umeti da kažete dosta

Ivana Vujnović

15:30

Sezonski recepti 0

Sveži losos je najbolji izbor, ali poslužiće i smrznuti pirinač.

Hrskavi losos iz rerne, gotov za samo 20 minuta, nećete umeti da kažete dosta
Shutterstock

 

Losos u panko mrvicama

Sastojci:

6 kašika panko mrvica

1 kašika rendanog parmezana

½ kašičice soli

½ kašičice timijana

½ kašičice peršuna

½ kašičice belog luka u granulama

½ kašičice limunove kore

2 fileta lososa

1 kašika putera

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni i obložite pleh papirom za pečenje. Pomešajte panko mrvice i parmezan sa ostatkom začina. Stavite lososa, kožom nadole, na pripremljen pleh i premažite ga otopljenim puterom. Uvaljajte u mešavinu panko mrvica i po potrebi ih lagano pritisnite rukom da se bolje zalepe za losos. Stavite u rernu 20 minuta. Ako primetite da kora brzo počinje da se boji, prekrijte aluminijumskom folijom i nastavite sa pečenjem. Izvadite iz rerne i poslužite uz prilog po želji i par kriški limuna.


Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

pogačice

CAKANINE BRZE POGAČICE NIKO NE ODBIJA Sir se topi u ustima, a nestaju sa stola odmah

15:15

13 maj, 2024

Sezonski recepti

Dragica Radosavljević, poznata pod umetničkim imenom Cakana, već godinama je deo srpske umetničke i muzičke scene, a svojim raskošnim glasom postavila je standarde mnogim novim mladim pevačima. Srpska pevačica narodne, izvorne i folk muzike vodi računa o ishrani, a na račun zavidne linije dobija brojne komplimente, pa je teško poverovati da ima troje unučadi i odraslu ćerku Mariju. Pre nekoliko godina podelila je ovaj recept za preukusne pogačice sa sirom, koje se jednostavno pripremaju, a nestaće sa stola čim se postave.

Komentari (0)

Loading