KUVANO JELO Paprikaš od svinjetine i krompira je izdašan, pa ćete imati spreman ručak i za sutra

Vesna Vukadinović

14:30

Sezonski recepti 0

Jednostavno jelo, a veoma ukusno.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

500 g svinjskog mesa

300 g krompira

50 ml soka od paradajza

2 glavice crnog luka

2 šargarepe

1 kašičica mlevene paprike

1 l vode

Priprema:

Luk očistiti, iseckati na kockice i dinstati na malo ulja oko 5 minuta. Zatim dodati šargarepu isečenu na kolutove i dinstati još 5 minuta. Dodati meso isečeno na kocke i pojačati malo temperaturu ringle. Kada meso potpuno pobeli, dodati mlevenu papriku i dinstati 5 minuta. Sipati vodu i sok od paradajza, posoliti i krčkati oko 30 minuta. Dodati krompir isečen na veće kocke i kuvajte dok ne omekša.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading