NAJBOLJI JE KAD SE DOBRO ZAMASTI Poznato srpsko jelo najukusnije je sa SLANINICOM

Alo.rs/B. Paunović

14:00

Sezonski recepti 0

Podvarak svima prija.

podvarak
Shutterstock

Podvarak

Sastojci:

2 kg kiselog kupusa

2 dl ulja

2 glavice crnog luka

2 čena belog luka

1 šoljica pirinča

2 lista lorbera

6 zrna bibera

aleva paprika

so, biber

Priprema:

Kupus sitno iseckati i oprati da mu se malo spere so. Na zagrejanom ulju propržiti sitno iseckan crni luk, dodati iseckan kupus, lorberov list, biber u zrnu, te sitno iseckan beli luk. Naliti malo vode, poklopiti šerpu i dinstati. U toku dinstanja više puta dodavati pomalo tople vode. Kad kupus bude mekan, staviti malo aleve paprike, mlevenog bibera, malu šoljicu opranog pirinča. Po potrebi posoliti, promešati i zapeći u rerni da kupus dobije tamnomrku boju i postane potpuno suv.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading