RUČAK ZA CELU PORODICU Pasulj sa kiselim kupusom uz dodatak slanine je preukusan obrok!
Cela kuća će zamirisati.
Pasulj sa kiselim kupusom
Sastojci:
200 g dimljenih rebara
150 g slanine
250 g kiselog kupusa
500 g pasulja
Za zapršku:
ulje
1 crni luk
2 čena belog luka
1 kašika tucane paprike
2 kašike brašna
biber i so
lovorov list
Priprema:
Kuvajte pasulj dok ne provri, pa prospite prvu vodu. Zatim ponovo sipajte vodu i kuvajte pasulj dok dopola ne omekša. Onda mu dodajte seckani kiseli kupus i dimljena rebra, kao i slaninu. Sve to kuvajte dok meso ne počne da se odvaja od kostiju. Zatim napravite zapršku, koja se sprema u rerni. U okruglu tepsiju sipajte ulje i ubacite u rernu da se zagreje, zatim dodajte seckani crni i beli luk. Promešajte i pustite da se prodinsta, a onda dodajte tucanu papriku i brašno. Sve izmešajte i tepsiju izvadite iz rerne. U tepsiju dodajte kuvani pasulj sa kiselim kupusom i sve lepo promešajte. Vratite u rernu i pecite na 220 stepeni od 40 minuta do sat vremena. Uz ovo jelo nepogrešivo ide kuruza, slatka, koja se lepi za nepce, a evo recepta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DESERT KOJI NAJAVLJUJE PROLEĆE Kruške sa prelivom od ruma ulepšaće vam nedeljno popodne
Neka vam najmlađi pomognu oko pripreme, lako je.
BRZI ROLAT Napravite ga jednom i deca će ga obožavati
Ukusan je i kremast.
MOGU BITI I MRSNE I POSNE Rum bombice prave se za 15 minuta
Poslužite nenajavljene goste.
NAJBOLJI JE NAPRAVITI JE NA STARINSKI NAČIN Kukuruza puni stomak i dugo drži sitim
Podseća na našu proju.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
OČISTITE KERAMIČKU RINGLU ZA TREN OKA Nema ribanja ni struganja, samo ovaj 1 sastojak
Očistite prljavu ringlu brzo i lako uz pomoć jednostavnog trika iskusnih domaćica.
SUTLIJAŠ SA JAGODAMA BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Desert za sva vremena i prilike
Sutlijaš sa jagodama oboriće s nogu sve, zato najbolje stavite duplu meru.
PITA SA ŠAMPINJONIMA Posna i slasna, hrskavih kora i sočnog nadeva, za savršen početak dana
Sočna posna pita, držaće vas dugo sitim, ukusa koji se pamti.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)