ĐUVEČ SA MESOM I POVRĆEM Ukusno jelo koje ćete brzo napraviti, a imaćete ručak za 2 dana!
Poslužite uz sezonsku salatu.
Sastojci:
500 g svinjskog mesa
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
100 g kukuruza šećerca
100 g graška
5 paradajza
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 šolja pirinča
2 šolje vode
1 kašika masti
1 kašičica šećera
so, biber, biljni začin
Priprema:
Staviti dve šolje vode da provre, dodati malo soli, ulja i pirinač, pa kuvati na tihoj vatri 10 minuta, a zatim ga poklopiti i ostaviti. U šerpu staviti mast, dodati grašak, kukuruz šećerac, sitno iseckan crni luk, meso isečeno na kocke i šargarepu isečenu na kockice, pa zajedno dinstati 15 minuta. Paradajz i paprike oljuštiti i iseckati na kockice, pa ih dodati u šerpu. Začiniti po ukusu, dodati šećer, seckano peršunovo lišće, pa dinstati još 45 minuta. Sipati sve u podmazanu tepsiju za pečenje i sjediniti. Peći 30 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJUKUSNIJI PILAV Pirinač i piletina su dobitna kombinacija za ručak
Predlažemo vam jedan klasičan ručak koji ćete imati dva dana.
PREDLOG ZA RUČAK Musaka od zelja i mesa, staro jednostavno jelo koje se topi u ustima
Ručak fantastičnog ukusa.
NI LAKŠI NI UKUSNIJI RUČAK! Rendani krompir sa piletinom, preliven i ispečen u rerni
Poslužite uz sezonsku salatu.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)