OVO SVI OBOŽAVAJU! Punjene tikvice sa pilećim mesom, lagan ručak, a vrhunski i odlično će vas zasititi
Tikvice poslužite uz kiselu pavlaku.
Sastojci:
5 tikvica
500 g pilećeg belog mesa
1 glavica crnog luka
1 šolja pirinča
1 kašičica mešavine suvih začina
1 kašičica soli
1 kašičica mlevene paprike
Priprema:
Pileće meso sitno seckati ili samleti na mašini za meso (možete ga izblendirati samo ne previše) začiniti po ukusu i ostaviti da stoji dva sata. Oljuštiti tikvice, preseći na pola i izdubiti sredinu. U tiganju na malo vode, prodinstati iseckan crni luk, dodati meso i dinstati 7 minuta, zatim dodati pirinač i dinstati dok piletina ne dobije belu boju (10 minuta). Dodati mlevenu papriku i puniti tikvice. Ređati ih uspravno u šerpu. Sipati vodu do pola i poklopiti. Peći na 220 stepeni oko jedan sat. Skloniti poklopac i peći još 15 minuta na 250 stepeni.
Možda vas zanima:
DRUGAČIJE PUNJENE TIKVICE Na ovaj način su začas gotove, a ukus je savršen!
Jednostavan ručak u kome će uživati cela porodica
FANTASTIČAN RUČAK Musaka od tikvica za koju ne treba ni mnogo para, a ni mnogo vremena!
Ovaj recept do sada niste probali, a sigurno će vam se dopasti.
UŠTIPCI OD TIKVICA Ovaj recept je neprevaziđen, svi ih obožavaju, čak i deca!
Poslužite uz meso ili krompir i sezonsku salatu.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)