PUNJENE TIKVICE Ovako se mnogo brže naprave, lepše izgledaju, a ukus je božanstven!
Jednostavan ručak, a naješće se cela porodica.
Sastojci:
3 srednje tikvice
300 g mlevenog mesa
250 ml soka od paradajza
1 crni luk
1 čen belog luka
1 kašičica seckanog peršuna
so, biber, ulje
Priprema:
Tikvice operite, isecite krajeve i presecite po dužini. Kašikom izdubite unutrašnjost da ostane 1 cm debljina do kore. Posolite po ukusu. Na zagrejanom ulju prodinstajte iseckan crni luk da zastakli, dodajte iseckan beli luk i čim zamiriše dodajte meso. Uz mešanje dinstajte dok ne dobije smeđu boju. Dodajte sok od paradajza i začinite po ukusu. Kuvajte 15 minuta da se malo zgusne. Poređajte tikvice u pleh obložen papirom za pečenje. Napunite ih pripremljenim mesom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta, odnosno dok tikvice ne omekšaju. Gotove pospite iseckanim peršunom.
Možda vas zanima:
DRUGAČIJE PUNJENE TIKVICE Na ovaj način su začas gotove, a ukus je savršen!
Jednostavan ručak u kome će uživati cela porodica
FANTASTIČAN RUČAK Musaka od tikvica za koju ne treba ni mnogo para, a ni mnogo vremena!
Ovaj recept do sada niste probali, a sigurno će vam se dopasti.
UŠTIPCI OD TIKVICA Ovaj recept je neprevaziđen, svi ih obožavaju, čak i deca!
Poslužite uz meso ili krompir i sezonsku salatu.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
Komentari (0)