BRZINSKI RUČAK ZA CELU PORODICU Piletina sa tikvicama i pečurkama je izdašno jelo
Dopašće se svima.
Piletina s tikvicom i pečurkama
Sastojci:
1 pileća prsa
1 manja tikvica
1 kisela pavlaka
2 kašike susama
1 manja glavica crnog luka
so
začini po želji
Priprema:
Pileća prsa isecite na kockice, pa ih posolite i začinite po želji. U tiganj sipajte malo ulja, propržite luk, a zatim dodajte meso. Smanjite vatru na srednju i ostavite da se prži desetak minuta, pa dodajte tikvicu koju ste iseckali na kockice. Ostavite da se krčka još desetak minuta, da sok koji otpuštaju tikvice omekša meso. U posudu stavite pavlaku i susam, izmešajte, pa sipajte u tiganj. Krčkajte jelo još sedam-osam minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Za ovu punjenu piletinu, tražićete porciju JOŠ
Sočna i ukusna, svima će se dopasti.
UKUSNIJA NEGO U BRZOJ HRANI Hrskava piletina u neviđenom POHU idealna za zauzete domaćice jer se brzo sprema
Klasika nikad ne izlazi iz mode.
TANJIR KOJI DUŠU GREJE Neodoljivo ukusna čorba sa PEČURKAMA obeležje je Kanade
Nećete moći da joj odolite.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)