NAJBOLJI RECEPT ZA JUNEĆI GULAŠ Zbog jednog tajnog sastojka brže se skuva i mnogo je ukusniji
Ako ne znate šta biste spremili za ručak evo sjajnog predloga.
Sastojci:
800 gr junećeg mesa
800 gr crnog luka
1 čen belog luka
malo slanine
malo ulja
100 ml pasiranog paradajza
3 kockice crne čokolade
voda
kašika i po slatke začinske paprike
so i biber
1 kašičica suvog začina
Priprema
Za gulaš, uvek stavite luka koliko i mesa. Prvo iseckajte sitno crni luk, zatim u šerpu dodajte malo ulja, a kada se zagreje, sipajte luk da se dinsta na srednjoj temperaturi. Zatim, sitno isecite beli luk i stavite da se prži zajedno sa crnim lukom. Za bolji ukus, slaninu isecite na kockice, ali ne celo parče koje ste pripremili, već malo sačuvajte sa strane.
Juneće meso, takođe, isecite na krupne kocke. Slaninu i juneće meso dodati zaprišci, nakon nekih 10ak minuta kada se luk ispržio. Sve promešajte i ostavite da se dinsta na laganoj vatri oko 15-20 minuta. Poklopite šerpu, ali ne skroz.
Zatim, dodajte slatku začinsku papriku, promešajte i dodajte soli, bibera, suvih začina i crnu čokoladu. Onda nalijte vodom koliko da se prekrije meso i ostavite od sat ipo do 3 sata da se krčka na laganoj vatri. Videćete kada budete probali koliko je potrebno kuvati ga. Po potrebi, dodajte vode tokom kuvanja. Kada prođe vreme kuvanja, dodajte pasirani paradajz i soli, po ukusu, ako smatrate da je potrebno. Ostavite da se kuva jo 20ak minuta.
KAKO DA BRAŠNO OSTANE SVEŽE I DO GODINU DANA Potrebno je da uradite ovo i biće kao tek kupljeno
Postoje neka pravila kada je čuvanje brašna u pitanju. Na taj način neće doći do pojave moljaca ni propadanja od stajanja.
OČISTITE SUDOPERU BRZO I LAKO Provereno uspeva a sijaće se kao ogledalo
Napravite ovu jednostavnu smesu i učinite da sudopera zablista.
PITA SA SPANAĆEM BOLJA OD ONE KLASIČNE Hrskavih kora i sočnog nadeva, za gurmane
Neodoljiva i slasna, svaki zalogaj je gurmanski raj.
2 GLAVNA SAVETA ZA BEŠAMEL SOS Daće šmek svakom jelu, a dobićete brojne komplimente
Primenite ove jednostavne savete i dobićete najbolji bešamel sos.
BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)