UBEDLJIVO NAJUKUSNIJI RECEPT ZA NEDELJNI RUČAK Juneći gulaš napuniće vam stomak
Pravo jedinstvo ukusa i mirisa koji će se razliti u vašoj kuhinji.
Juneći gulaš
Sastojci:
2 kašike ulja
1 kg juneće plećke
100 g dimljene slanine
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 kašike brašna
500 ml crnog vina
200 ml goveđeg bujona
1 konzerva paradajza
1 list lovora
1 kriška pomorandže
1 šargarepa
par komada maslina
peršun
so, biber
Priprema:
Juneću plećku iseckajte na kockice, propržite na malo ulja i izvadite da se ocede na ubrus. U istoj šerpi ispržite seckanu slaninu i crni luk, a zatim dodajte iseckan beli luk. Pospite brašnom i pržite još minut. Vratite junetinu u šerpu, nalijte crnim vinom i krčkajte 10 minuta. Dodajte bujon, paradajz i krišku pomorandže, te ostavite da provri. Poklopite šerpu i stavite u rernu da se peče oko 2 sata na 140 stepeni. Izvadite iz rerne, dodajte šargarepu i masline i pecite još 35 minuta, dok šargarepa ne omekša. Kad bude gotovo, izvadite pomorandžu i pospite peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ONA JE SVE SAMO NE OBIČNA Krompir salata po neobičnom bakinom receptu
Uz dodatak vina, probudiće sva vaša čula.
PROŠAO JE JANUAR, VREME JE ZA DETOKSIKACIJU U pet koraka rešite se toksina u organizmu
Dajemo vam predlog jelovnika kako treba da se hranite.
NE ČEKAJTE POSEBNU PRILIKU DA NAPRAVITE OVU TORTU Kremasta i prefinjena nugat poslastica
Idealna je za sve vrste specijalnih trenutaka.
CEZAR SALATA Rapsodija ukusa nastala 1924 godine osvaja od prvog zalogaja, za dane koji se pamte
Cezar Kardini, pre tačno jednog veka, napravio je najpoznatiju salatu na svetu. Sa godinama recept je menjan pa danas postoje brojne varijacije, ove obrok salate. Donosimo vam recept koji se smatra originalnim.
OČISTITE ZAGORELI TIGANJ ZA SAMO 20 DINARA Uz pomoć ove namirnice će se sijati kao ogledalo
Namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji očistiće zagorelo posuđe brzo i lako.
VIRŠLE NA 100 NAČINA Različita jela, od kroketa do salate, za konkretan obrok
Pohovani kroketi, domaćinski pasulj, francuska musaka, rol viršle sa slaninom, zapečena testenina, kremasta pasta, viršle u paradajz sosu, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
GIROS Grčki specijalitet koji budi uspomene na dane letovanja, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočan i slasan, prste da poližete.
AKO TESTO NIJE NARASLO NEMOJTE DA GA BACATE Dodajte ovaj jedan ključni sastojak i sve će biti u redu
Ako ovaj sastojak dodate u testo koje nije naraslo, biće potrebno samo da ga premesite.
Komentari (0)